ANA SAYFA > GÜNDEM > Bu soruna kim dur diyecek?

Bu soruna kim dur diyecek?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bu soruna kim dur diyecek?

Karşıyaka’nın kangrene dönüşen park yeri sorunu, her geçen gün biraz daha büyümeye devam ediyor.

Karşıyaka’nın pek çok bölgesinde park yeri sebebiyle sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Özellikle Karşıyaka Çarşı, Bostanlı, Alaybey ve Mavişehir bölgesinde problem günden güne büyüyor. Belediye otoparklarının yetersiz olması, özel otoparkların da az sayıda olup fahiş fiyatlar üzerinden çalışması sürücülerin ve yetkililerin duyarsızlığıyla birleşince ortaya Karşıyaka’ya hiç yakışmayan görüntüler çıkıyor.

Karşıyaka Çarşı’nın giriş noktalarından birisi olan çocuk yuvasının önünden geçen 1671 sokakla 1875 sokağın kesiştiği geçiş noktasında duyarsız sürücüler bir şeridi komple işgal ederek park yerine çevirdi. Çift yönlü olarak işlemesi gereken, belediye tarafından şerit ayırıcı delinatörler konularak ikiye ayrılan yol, bir şeridinin park eden araçlar tarafından işgal edilmesi sebebiyle tek şerit olarak işlemeye devam ediyor. Tek bir arabanın geçebileceği büyüklükteki kalan şeridin iki yönlü olarak kullanılmaya çalışılması ciddi tehlikelere yol açıyor. Bölgede sık sık burun buruna gelen araçlar geri geri gelerek birbirlerine yol vermeye çalışıyor. Araç trafiğinin yoğun olduğu bölgede trafik zaman zaman uzun süreler boyunca kitleniyor.

Şeritte park eden araçlar ayrıca engelliler, bebekli aileler ve yaşlılar için kritik önem arz eden rampaların da önünü kapatarak bu kişilerin tren yolu hattına erişimini engelliyor. Bölgedeki geçişi kullanmak isteyen bir çok vatandaş kendi canlarını tehlikeye atarak yolun ortasından yürümek zorunda kalıyor. Bölgede bulunan ve park eden araçların çekileceğini işaret eden tabela ise göstermelik bir önlem olmaktan öteye gidemiyor. Karşıyaka Çarşı’nın dibinde aylardır yaşanan bu soruna yetkililerin ne zaman müdahale edeceği ise merak konusu.

 

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'dan yine bilet kampanyası...
Sonraki Haber ADD Karşıyaka'da renkli söyleşi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?