ANA SAYFA > SAĞLIK > Bu panel hekimler için

Bu panel hekimler için

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bu panel hekimler için

Gebelikte çok daha önemli hale gelen tiroit bezi hastalıkları İzmir Kent Hastanesi ve Ege Perinatoloji Derneği tarafından düzenlenecek panelde ele alınacak. Panelin iki branşta uzman hekimlere yönelik olduğunu belirten Prof. Dr. Namık Demir, “Hekimlere yönelik bu panel aslında tüm kadınlar, sağlıklı gebelikler için” dedi.

İzmir Kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Demir gebelikte ortaya çıkacak bir tiroit patolojisinin anne ve bebek için bazı olumsuzlukları da beraberinde getireceğini söyledi. Gebelik öncesi tiroit hastalıklarının erken tanı ve tedavisinin anne ve bebeği için oldukça önem taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Demir, “O nedenle gebelik ve tiroit iki branştaki hekimlerin bilgi alış verişini, işbirliğini zorunlu kılıyor. ‘Gebelik ve tiroit’ paneline Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanları katılacak, bilgi paylaşımında bulunacak. Kadınların sağlıklı gebelik süreci geçirmesi sağlıklı nesiller için çok önemli” diye konuştu.

Oturum Başkanlığı’nı Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sabahattin Altunyurt’un yapacağı “Gebelik ve Troid” Paneli, 19 Mart 2015 Perşembe günü 18:30-20:30 saatleri arasında İzmir Mimarlık Merkezi Eğitim Salonu’nda gerçekleşecek. Prof. Dr. Namık Demir “Gebelik ve hipotiriodi”, yine Kent Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehtap Çakır, “Gebelikte hipertiroidi”, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları  Endokrinoloji Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Samim Özen, “Annede tiroid fonksiyon bozukluğunda yenidoğan ve çocukluk çağında sonuçlar” başlıklı konuşma yapacak. Panel sonrasında konuşmacılar, uzmanların sorularını yanıtlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hüseyin Sezer'den siyasi etik yasası çıkışı...
Sonraki Haber Ali Engin'den birlik çağrısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?