ANA SAYFA > SPOR > Bostanlıspor Basketbol Yönetimi'nden Polis şiddetine tepki!..

Bostanlıspor Basketbol Yönetimi'nden Polis şiddetine tepki!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlıspor Basketbol Yönetimi'nden Polis şiddetine tepki!..

Bostanlıspor Basketbol Şube Yönetimi, çevik kuvvetin taraftarlara saldırdığı, copladığı ve salonun içinde biber gazı sıkması nedeniyle pek çok kadın ve erkek basketbol taraftarın fenalık geçirdiği karşılaşma sonrası açıklama yayınladı...

Maçı çevik kuvvetin gergin bir hale getirdiğini, olayların çıkmasına da kıvılcım çaktığını ifade eden Bostanlıspor Basketbol Şube yönetimi şu açıklamayı yaptı: "Bursa'daki maçta çok az polis vardı. Çekirge Spor Salonu'nda oynadık. Salon Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu'nun aynısı. Oradaki maçta maç boyunca sporcumuz ve yöneticilerimize ağza alınmayacak küfürler edildi. Ölümle tehdit edildi. Buradaki maça da gelmek için örgütlendiler. Ancak Spor Güvenlik Kurulu misafir seyirci alınmamasını kararlaştırdı. 6-7 polis otobüsüyle yaklaşık 400 çevik kuvvet ve onlarca emniyet görevlisi, 2 tane toma ve akreple alınan olağanüstü güvenlik önlemleri ortamı daha da gerdi. Uzun süre bekleyen çevik kuvvetteki arkadaşlar da çok gerildi. Salonda aileler, çocuklar, sporcu eş,  anne babaları ve çocukları vardı. Karşıyaka Belediye Başkanı eşi ve çocuklarıyla, Ak Parti İlçe Başkanı ve çeşitli resmi kurum ve kuruluşların müdürleri gelmişti. Ne var ki polis Bursasporlu antrenör ve bir kaç oyuncusunun seyirciyi tahrik etmesiyle galeyana geldi ve tribünlere copla saldırdı. Hatta devre arasında hakem salonun emniyetini sağlayan polis müdürünü odasına çağırarak, "ortamı germeyin. Polis ortamı çok geriyor. Lütfen" diye ricada bulundu. Olayların patlak verdiği olay da Bursasporlu oyuncunun basket yaptıktan sonra tribünlere hareket çekmesi, bencin bu aşırı sevince ortak olmasıydı. Polis orantısız güç kullandı. Salon içinde coplamadık çoluk çocuk bırakmadı. İnsanlar canını zor kurtardı. Bu yetmiyormuş gibi bir de salonun içinde biber gazı sıktı. Çıkış koridorunda karşılıklı tünel kurup salondan her çıkana vurdular. Salona giremeyen taraftarlarımızda kan revan içinde içerden çıkanları görünce olaylar büyüdü. Polisler bile birbirine bağırdı. Bu kadar şiddet kullanma hakkını onlara kim veriyor"

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bosnalı öğrenciler ilk Türkçe sertifikalarını Rektör Erciyeş’ten aldı
Sonraki Haber Aytun Çıray'dan sert müdahaleye ve sorumlulara kınama

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?