ANA SAYFA > GÜNDEM > Bostanlı ve Yalı pazar yerlerinin açık alanları kapatılıyor

Bostanlı ve Yalı pazar yerlerinin açık alanları kapatılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlı ve Yalı pazar yerlerinin açık alanları kapatılıyor

Karşıyaka'da pazaryerlerini modern görünüme kavuşturmak ve konforlu alışveriş imkanı yaratmak için çalışlma başlatan Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı ve Yalı pazaryerlerinin açık olan kısımlarını kapatıyor.

3 milyon liralık yatırım, hem esnafın hem de vatandaşların yüzünü güldürecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Uzun yıllardır çözülemeyen bir sorundu. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda ortadan kaldırdık. Söz verdik ve yaptık” dedi.
Yalı Mahallesi'nde, yaklaşık on yıl önce yapımı tamamlanan ancak bir kısmı kapalı bir kısmı açık bırakıldığı için hem esnafın hem de vatandaşın tepkisini çeken pazaryerinin üstünün tamamen kapatılması için çalışma başlatıldı. Açıkta olan ve kışın yağmurdan, yazın güneşten korunaksız bırakılan 1000 metrekarelik alanın üzeri çelik konstrüksiyonla kapatılacak. Bostanlı Pazaryeri'nde de yine açıkta olan 800 metrekarelik bölüm, kapatılacak. Aydınlatmalar yenilenecek, ses panelleri ile gürültü sorununun önüne geçilecek. Her iki yatırım toplamda 3 milyon lira tutacak. Bu sayede hem esnafın hem de vatandaşın yüzü gülecek. Çalışmalar önümüzdeki ay tamamlanacak.
Yerel seçimler sürecinde esnafa ve vatandaşa verdikleri sözleri bir bir tuttuklarını dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yalı pazaryerine ilk geldiğimde hava yağmurluydu ve bir kısmı kapalı bir kısmı açık olduğu için hem esnaf hem vatandaş zorluk yaşıyordu. Modern bir görünüm kazandırmak ve alışveriş konforunu sağlamak için çalışıyoruz. O gün verdiğimiz sözü bugün tutuyoruz” dedi.
Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk “Pazarın bazı bölümlerinin açık bazı bölümlerinin kapalı olmasının sıkıntısını uzun yıllardır yaşıyorduk. Bu durum büyük bir adaletsizlik yaratıyordu. Şimdi sorun ortadan kalktı. Artık pazarımızın tümü kapalı hale geliyor. Esnafımız da vatandaşlarımız da rahat edecekler” dedi. Uygulamadan son derece memnun olan pazarcı esnafı ise pazaryerlerinin üstünün kapatılmasından mutluluk duyduklarını dile getirip işlerinin artacağını söyledi. Esnaf, Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Basketbol diye yazılır...
Sonraki Haber Orquesta Buena Vista Social Club Çeşme'de...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?