ANA SAYFA > EĞİTİM > Bir günlüğüne üniversiteli oldular...

Bir günlüğüne üniversiteli oldular...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bir günlüğüne üniversiteli oldular...

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi 23 Yaş ve Üstü Engelli Kurs Merkezi’nin 63 orta ve ağır zihinsel engelli kursiyeri, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, Özel Eğitim Bölümü, Engelsiz Ege Birimi ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen “Üniversitede Akranlar Elele” projesi kapsamında bir günlüğüne üniversiteli oldu, temsili olarak düzenlenen mezuniyet töreninde cüppe giyip, kep fırlattı

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından "Engelliler Haftası" kapsamında "Üniversitede Akranlar El Ele" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Karşıyaka HEM'de eğitim gören 23 yaş üstü 63 zihinsel engelli öğrenci, üniversiteli olmanın heyecanını yaşadı. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen törene Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Hülya Yılmaz, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel başta olmak üzere, öğretim görevlileri, öğretmenler, çok sayıda veli ve öğrenciler katıldı. Her bir engelli öğrenciye bir üniversite öğrencisinin refakat ettiği etkinlik, Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe’nin ‘İşaret Dili’ dersi ile başladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Hülya Yılmaz, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel’in de hazır bulunduğu derste katılımcılara işaret dili temel eğitimi verildi. Dersin ardından tören başladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm vatan şehitleri adına yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel yaptı. Yücel, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi olarak İzmir’de bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bizler bugün çocuklarımız kadar heyecanlıyız. Burada olmak ve bu havayı öğrencilerimizle birlikte solumak bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. 23 Yaş ve Üstü Engelli Merkezi, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nin en önemli birimlerinin başında geliyor. Bizler ekibimle birlikte bu birimimizi ayrı bir noktada ele alıyoruz ve burada yapacağımız her faaliyeti çocuklarımızın yaşamını nasıl kolaylaştırabilir, onları sosyal birer birey olarak hayata daha fazla nasıl katarız diye düşünüyoruz. Bu güne kadar onlarla birçok projeye imza attık. Örneğin geçtiğimiz yıl yaptığımız ‘Ben de Varım’ projemizle hem toplumda bir farkındalık oluşturduk hem de çocuklarımızın sosyalleşmesi noktasında büyük bir başarı sağladık.  Evet, bugün de çocuklarımız burada bir günlüğüne, temsili de olsa üniversite havasını soluyor, akranları ile birlikte bu sıralarda eğitim görüyor. Bu onların hayatlarında asla olmayacak bir deneyimdi. Ben hem öğrencilerimiz adına hem de onların velileri adına böyle bir imkânı bu çocuklarımıza sunan, bu değerli projeyi hayata geçiren tüm paydaşlara, öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyor ve bu etkinliğin her yıl, daha büyük organizasyonlarla tekrarlamasını diliyorum” dedi.

Yücel’in ardından Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Hülya Yılmaz ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da birer konuşma yaptı. Budak, yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, “Misafirlerimiz bugün burada bir günlüğüne de olsa üniversite havasını soluyor. Engelli kardeşlerimize ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılım belgelerini alan öğrenciler Eğitim Fakültesi önünde kep atarak temsili de olsa üniversiteden mezun olma heyecanını yaşadı. Etkinlik son olarak Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğrencilerinin 23 Yaş ve Üstü Engelli Kursiyerlerle birlikte yaptıkları ‘Duygu Atölyesi’ ile son buldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber DEVHEPA Dikili Bademli'de...
Sonraki Haber Karşıyaka futbolda yeni teknik direktörünü buldu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?