ANA SAYFA > İZMİR > Binali Yıldırım, İZBAN'ı test etti

Binali Yıldırım, İZBAN'ı test etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Binali Yıldırım, İZBAN'ı test etti

Yaklaşık 30 kilometrelik Cumaovası-Tepeköy İZBAN hattının test sürüşü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapıldı.

Bakan Yıldırım, Cumaovası istasyonundan trene binerek Menderes-Torbalı hattı üzerinde incelemelerde bulundu. Cumaovası’ndan başlayan deneme sürüşü, Develi, Tekeli, Pancar, Kuşcuburnu güzergâhı üzerinden devam ederek Torbalı’da bitti.
 
Bakan Yıldırım’a Cumaovası-Tepeköy İZBAN hattının test sürüşünde İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, TC Devlet Demiryolları Genel Müdürü,  İZBAN Genel Müdürü ve  yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri  ile çok dayıda davetlide eşlik etti.
 
İZBAN'ın Cumaovası İstasyonu'ndan hareket eden test treninin yaklaşık 35 dakika süren seferi sırasında Develi ve Tekeli istasyonlarında Bakan Yıldırım'ı karşılayan köylüler, ellerinde çiçekler ve hazırladıkları pankartlar ile teşekkürlerini sundu. Sefer süresince TCDD yetkilileri ile sohbet eden Bakan Yıldırım, proje hakkında bilgiler aldı.
 
Sefer sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Yıldırım; “Bir gün bile boş durmaksızın çalışacağız. Bu ülkeye borcumuz var, görevlerimiz var. Görevlerimizi biliyoruz. Ülkemizin yollarla, havalimanları ve deniz limanları ile hızlı trenlerle nasıl kaderini değiştirdiysek, iletişimde Türkiye'yi nasıl Afrika seviyesinden alıp Avrupa'nın üst sıralarına taşıdıysak, Türkiye'yi de ilk on ülke arasına sokacağız.
 
Daha 5-6 yıl önce trenler yollarda kalırdı, içi eskimişti, insanlar bindiğine pişman olurdu. Trenler artık Türkiye'de yapılıyor. Nereden nereye geldik. İnşallah Ocak ayı sonunda hizmete girecek. Önümüzdeki sene de Selçuk'a yolculuk yapma imkânı bulacaksınız. Biz ne söz verirsek arkasındayız, gereğini de yaparız.
 
Torbalı Belediye Başkanımıza TCDD 20 dönüm arazi verdi. Torbalı'nın en güzel parkı yapılacak. Burası şehrin nefes alma alanı haline gelecek. 2017'ye kadar da 250 yataklı bölge hastanesi tamamlanacak. Benim doğduğum Erzincan bile vilayet orada 200 yataklı hastane var. Torbalı Merkez Ayrancılar’a 2 tane, Özbey'e de 1 tane aile sağlığı merkezi kuracağız.
 
Develi'nin 150 yıllık hayalleri gerçek oldu. Artık İZBAN orada da duracak. Hiç merak etmeyin, başkanın gücünün yetmediği yerde gereken desteği biz veririz. Önemli olan hizmet. Biz işlerle uğraşacağız, projelerle uğraşacağız. Bizi bağrınıza bastığınız için teşekkür ediyoruz. İZBAN'ımız Torbalı'ya hayırlı olsun" dedi.
 
Amaçlarının sadece yol, hastane, havalimanı, hızlı trenler yapmak olmadığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı; "Amacımız gönüllere de yol yapmak, vatandaşlarımızın gönlüne girmek, ülkemizin birlik, beraberliğini, kardeşliğini daim ettirmektir. Malum ülkemizin etrafında can sıkıcı gelişmeler var, bunların güzel yurdumuzu olumsuz etkilememesi için çok büyük gayretlerimiz, tedbirlerimiz var. İnşallah her türlü iç-dış mihrakların gayretine rağmen bu ülkenin birliğini, beraberliğini kimsenin bozmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.
 
Seferin ardından Torbalı İstasyonu'nda inen Bakan Yıldırım, Torbalı İstasyonu'nda gerçekleşen törene ev sahipliği yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı'ya katkılarından ötürü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'a teşekkürlerini sundu.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Torku Konyaspor'a uzatmada kaybetti
Sonraki Haber Pınar Süt kuruluşunun 42. yılını kutladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?