ANA SAYFA > EKONOMİ > Bilgi ekonomisi büyük tasarruf sağlayacak

Bilgi ekonomisi büyük tasarruf sağlayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilgi ekonomisi büyük tasarruf sağlayacak

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bilgi ekonomisinin hem sanayi sektörüne hem de devlete büyük tasarruf imkanı sağladığını belirterek, “Eski yöntemlerle, yeni sistemde faaliyetini sürdürmek her geçen gün zorlaşıyor. O nedenle başta üyelerimiz olmak üzere stratejik bir güç haline gelen bilgi ekonomisi ve bilgi teknolojilerinden sonuna kadar faydalanmalarını ve bilgilenmelerini günümüzün en önemli konusu olarak görüyorum” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası ile İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı e- tebligat semineri düzenledi. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin’in yanı sıra vergi dairesi teşkilatı mensuplarının da yer aldığı seminere iş dünyası temsilcileri büyük ilgi gösterdi. Seminerin açılışında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, küreselleşme ile birlikte teknolojiyi doğru yönde kullanan, e-ticaret’i pazar payına dahil eden firmaların maliyetlerinde ciddi azalma sağladığına dikkat çekti. Yorgancılar, “Zamandan kazanılan tasarruf ise, kuşkusuz parayla ölçülemez boyuttadır. Tüm bu değişim, dönüşüm aslında bilgi ekonomisinin günümüze ne kadar hakim olduğunu ortaya koymaktadır. O nedenle; eski yöntemlerle, yeni sistemde faaliyetini sürdürmek her geçen gün zorlaşmaktadır. Hal böyle iken, hukuksal bir işlemin ilgili kişiye ulaştırılması ve bunun belgelenmesinin de elektronik yöntemlerle yapılması, bilgi çağının bir gereği olarak ortaya çıkmaktadır” dedi.

Değişim ve yeniliklere açık olunmalı

E-Devlet, e-ticaret, e-fatura, e-imzanın ardından e-tebligat uygulamasının bu sürecin gereği olduğunu ifade eden Yorgancılar, “Üyelerimizin, stratejik bir güç haline gelen bilgi ekonomisi ve bilgi teknolojilerinden sonuna kadar faydalanmalarını ve bilgilenmelerini günümüzün en önemli konusu olarak görmekteyim. Değişimlere ve yeniliklere daima açık olunmalı” diye konuştu. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ise 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan e- tebligat uygulamasının önemine değindi. Engin’in konuşmasının ardından İzmir Vergi Dairesi Usul Müdürü Rıza Öztop, e- tebligat ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın moderatörlüğünde iş dünyası temsilcileri sorularıyla uygulamanın detaylarını öğrenme imkanı buldu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Selim Çınar: Euroleague'i en iyi şekilde bitirmek istiyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?