ANA SAYFA > EĞİTİM > Bilfen Okulları yeni başarılar için İzmir'de

Bilfen Okulları yeni başarılar için İzmir'de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilfen Okulları yeni başarılar için İzmir'de

Bilfen Eğitim Kurumları; 2015-2016 eğitim-öğretim yılında İzmir Bornova Ege Üniversitesi Kampüsü içinde hizmete açtığı anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ile güçlü eğitim kadrosu, tam donanımlı kampüsü ve tam öğrenme merkezli eğitim anlayışı ile İzmirli öğrencilerle buluştu.

Türkiye’nin farklı bölgelerine eğitim hizmetini taşıyan Bilfen; İstanbul, Ankara ve Kayseri kampüslerinin ardından İzmir, Bursa, Antalya , İskenderun ve Gebze’de açtığı kampüsleri ile yeni eğitim- öğretim dönemine hızlı bir şekilde başladı.

Bir yıldan daha az sürede yapımı tamamlanan İzmir Kampüsü, yaklaşık 15.100 metrekarelik kapalı alanda, 9.300 metrekarelik bahçesiyle, 1800 öğrenciye hizmet verecek. Kampüs genelinde toplam 76 derslik, 530 kişilik konferans salonu, bilişim teknolojileri, fen, bilgisayar, matematik ve dil becerileri laboratuvarları, kütüphane, yemekhane ve revir bulunmakta.  Sosyal aktiviteler ile kulüp derslerinin de yapılabileceği kampüste; kapalı spor salonları, kapalı havuzlar, buz pateni pisti, cooking odası, görsel sanatlar atölyeleri, moda tasarımı, jimnastik ve müzik odaları ile öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri ve yeteneklerini ortaya koyabilecekleri aktivitelerle yenilikçi bir eğitim yaklaşımı sunuluyor.

İzmir Bilfen Anaokulu ise, 3290 metrekare kapalı alanda, 2485 metrekare bahçesiyle 280 öğrencisine hizmet verecek.  Anaokulunda toplam 14 derslik ve 180 kişilik konferans salonunun yanı sıra  İngilizce, bilgisayar, satranç, sanat, müzik, dans ve beden eğitimi gibi etkinlik sınıfları ,yüzme havuzu, kütüphane, yemekhane ve reviri ile öğrencilerine tam donanımlı hizmet sunuyor.

Bilfen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk, ‘Bilfen Eğitim Kurumlarının başarı ve deneyimlerini  İstanbul’dan İzmir’e taşımak üzere yola çıktık. Bilfen’in eğitim kalitesinden daha fazla öğrencinin faydalanması amacıyla son yıllarda sadece İstanbul ile sınırlı kalmayarak yeni başarılar için yeni okullar açıyoruz. Yeni yatırımlarımızla içinde bulunduğumuz öğretim yılında öğrenci sayımızı yüzde 30 arttırarak 14 bine ulaştırdık. İzmir’de  eğitim kadrolarımızı oluştururken Bilfen misyonunu taşıyan, tecrübeli öğretmen ve idarecilerimiz ile yola çıktık. Aileleri ile beraber gönüllü olarak İzmir’e yerleşen çalışma arkadaşlarımız sayesinde tecrübelerimizi rahatlıkla yeni okullarımıza aktarmış oluyoruz. İstanbul merkezde kurduğumuz eğitim sistemimizi yeni açılan her okulumuza taşıdığımız gibi mevcut eğitim programımızı da tüm okullarımızda eş zamanlı olarak uyguluyoruz.’dedi.

Bilfen, Eğitim Kalitesini Yeni Açılan Her Okuluna Taşıyor!

Bilfen Anaokulları gelişimin ve öğrenmenin en hızlı olduğu okul öncesi eğitim döneminde benimsediği çocuk merkezli, gelişimin her adımını, öğrenmenin her adımı ile bağdaştıran bir program ile öğrencilerine yaparak-yaşayarak öğrenme imkânı sunar. Her sene bir üst yaş grubuna gelişiminin her alanında eş değer oranda desteklenmiş öğrenciler taşıyan Bilfen Anaokulları, öğrencilerini ilkokula tam donanımlı hazırlar. Bilfen Anaokulları öğrencileri ingilizceyi de kendilerini etkili bir şekilde ifade edebilmelerini sağlayan doğal bir öğrenme ortamında öğrenir. Amaç, öğrencilerin İngilizceyi sevmelerini, bu dile karşı farkındalık kazanmalarını ve olumlu tutum geliştirmelerini sağlamaktır. Böylece her öğrenci kendi gelişimi çerçevesinde İngilizce konuşur halde bir üst yaş grubunda eğitimine devam eder.

Bilfen İlköğretim Kurumlarında uygulanan öğrenme stilleri modeli, duvarsız eğitim yaklaşımı ve “tam öğrenme” merkezli eğitim anlayışının bir sonucu olarak tüm öğrenciler akademik yönden başarılarla dolu bir hayata adım atar.

Teknolojinin entegre edildiği eğitim anlayışıyla yetişen Bilfen öğrencisi, bilimin her alanında gelişimin ve değişimin sergileneceği yeni bir yüzyıla hazırlanır. Bilfen’de uygulanan teknoloji tabanlı öğretim sistemi sayesinde , İstanbul’dan İzmir’e , İzmir’den Antalya’ya kadar bütün şubelerde, öğrenciler konu tekrarlarını öğretmenlerin önderliğinde diğer okuldaki arkadaşlarıyla E-Etüt adı altında online olarak yapar. Portal ve sanal okul uygulamalarından oluşan Evdeki Öğretmen projesiyle; her öğrencinin ihtiyacı olan konulara yönlendirilip kişiye özel eğitim imkanından yararlanması sağlanır.3D teknolojisini derslere taşıyan Bilfen İlköğretim Kurumları, bu uygulamanın insan algısı üzerindeki gerçeklik etkisini kullanarak öğrenciler için zor olanı kolaylaştırıp dersleri daha eğlenceli kılar.

Bilfen Okulları Öğrenme Stilleri ile Fark Yaratıyor !

2015-2016 eğitim- öğretim döneminde de İzmir Bornova Kampüsü’nde hizmet vermeye başlayan Bilfen İlköğretim Kurumları yeni döneme ‘Öğrenme Stilleri Konferansı’ ile “Merhaba” dedi.

Uluslararası Dunn&Dunn Öğrenme Stilleri Modeli ile daha kolay ve daha kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla dünyada 34’üncü, Türkiye’de ise tek Öğrenme Stilleri Merkezi olan Bilfen bu konudaki bilgi ve deneyimlerini gerçekleştirdiği ‘Öğrenme Stilleri Konferansı’ ile İzmirli eğitimciler ile paylaştı.

Bilfen Okullarında  eğitim-öğretim sürecinde araştırmayı desteklemek, öğrencinin düşünsel ve fiziksel gelişimini sağlamak ana hedeftir. Derslerin işlenişinde temel amaç derslerde tam öğrenmenin sağlanmasıdır. Bunu sağlarken öğrencinin farklı algısal tercihleri ( görsel , işitsel, kinestetik,  dokunsal ) , bilgiyi işlemedeki zihinsel süreçleri ( analitik, bütünleşik, global ) öğrenmeyi etkileyen tüm faktörleri içeren ‘Öğrenme Stilleri Modeli’ temel alınır .Tüm öğrencileri ile ilgili öğrenme stili detaylarına sahip olan öğretmenler, bu bilgi çerçevesinde ders içeriklerini şekillendirir ve her öğrencisine kendi stiline uygun yöntemlerle hitap eder.

Bilfen Eğitim Kurumları Hakkında:

Bilfen Okulları bugün; 30 anaokulu, 17 ilkokul, 15 ortaokul, 15 lise ile eğitime katkısı büyüyerek devam eden bir eğitim zincirinden oluşuyor. Gelecek nesillerin eğitimine katkı sağlamak, onları başarıya ulaştırmak için yola çıkan Bilfen Okullarında 27 yıllık istikrarlı başarının sırrı, “Eğitim, ciddi bir iştir. Bilmekten öte ona gönül vermek gerekir!” cümlesinde saklıdır. Yeni bin yıla ayak uydurmuş bir kurum olarak evrensel ilkeler ışığında daima mükemmele doğru ilerleyen Bilfen Eğitim Kurumları; tüm fiziksel ve teknolojik donanımlarıyla araştırmacı ruhun çeşitli projelerle desteklendiği, sanatı ve kültürü içine sindirmiş, bilgide yetkin ekibiyle hizmet veriyor. Eğitim kalitesinden ödün vermeden bu alandaki yatırımlarına devam eden Bilfen Okulları; İstanbul, Ankara, Kayseri, Antalya, İskenderun, İzmir, Bursa ve Gebze’deki okulları ile hizmet veriyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf penaltılardan 8 puan kaybetti
Sonraki Haber Balbay seçim çalışmalarına kahvehanelerde devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?