ANA SAYFA > İZMİR > Bilal Doğan: ''Tramvay yapboza döndü''

Bilal Doğan: ''Tramvay yapboza döndü''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilal Doğan: ''Tramvay yapboza döndü''

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Üçkuyular – Konak arasında devam eden tramvay projesinde yaşanan karmaşayı eleştirerek Başkan Kocaoğlu’na, “Ne yapılacaksa, nasıl yapılacaksa yolu izi belirlenip ivedilikle tamamlansın. Bitmeyen projeleri yapboza çevirerek İzmirli hemşehrilerimizin zamanını boşa harcamayın” diyerek seslendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Üçkuyular – Konak ve Mavişehir – Karşıyaka arasında yapımı devam eden tramvay hatlarının güzergâhlarının sürekli değiştiğini, durumun projeleri çıkmaza soktuğunu savundu. İlk olarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarından geçeceği açıklanan Üçkuyular – Konak Tramvay Projesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen bahanelerle güzergahının değiştiğine dikkat çeken Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratları bir projede daha sınıfta kaldılar. Üçkuyular – Konak arasında yapılacak tramvay hattında Büyükşehir Belediyesi altyapı, maliyet artışı, trafik gibi sorunları öne sürerek iki alternatif güzergah hazırladı. Sayın Kocaoğlu projeyi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarında bulunan alternatif güzergahlardan hangisine yapacağına bir türlü karar veremiyor” dedi.

Planlanan yeni hat taşıt trafiğiyle birlikte hareket edecek hale geldi

Büyükşehir Belediyesinin Mustafa Kemal Sahil Bulvarında ihale sonrası vatandaşlardan gelen öneriler ve tramvayın yeşil alandan geçmesi, otoparkların sayısının azalacağı gerekçeleriyle Mithatpaşa Caddesi’ne kaydırılmasının planladığına dikkat çeken Doğan, “Henüz yüklenici firma işe başlamadan Mithatpaşa’da çıkan sorunlardan dolayı yeniden değişiklik gündeme geldi. Özellikle caddenin altından geçen su, elektrik ve altyapı tesisatlarının bozulacağı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi alternatif bir güzergah hazırlamak zorunda kaldı. Bu güzergahla yeni döşenecek hat taşıt trafiğiyle birlikte hareket edecek hale geldi” diye konuştu.

Kocaoğlu’na çağrıda bulundu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup başkanvekili Bilal Doğan Büyükşehhir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulunarak, “Sayın Kocaoğlu ve iş bilmez ekibi ne yapacağına bir an önce karar vermelidir. Konuyu uzmanlarına, vatandaşlara, Sivil Toplum Kuruluşlarına danış bir an önce kararını ver. Artık İzmirli hemşehrilerimize zaman kaybettirme İzmirli hemşehrilerimiz bir an önce tramvaydan yararlansın” ifadelerini kullandı.

Karşıyaka tramvayının Alaybey’e uzatılması gerekmektedir

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun sürekli çelişkiler yaşadığını belirten Doğan şöyle devam etti, “Karşıyaka tramvay inşaatı başladıktan sonra 2 kez revizyona uğradığını birincisinde sahilden gitmesi planlanan projede tramvay başta palmiyeler olmak üzere bazı ağaçların kesilecek olmasına tepkiler yağınca yanlışlık görüldü ve proje yoldan geçirildi. Sonrasında ise yoğunlukla konutların bulunduğu Alaybey bölgesinde bulunan tramvay durağı kaldırıldı. Oysaki tramvay hattının Alaybey’e uzaması Karşıyaka trafiğinin rahatlaması açısından gereklidir. Çünkü bölgede yaşayan yoğun nüfusa baktığımızda bu hattın buraya uzatılmasının gerektiğini görüyoruz. Sayın Kocaoğlu’nun artık bir şeylerin kararını vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Kocaoğlu kararlı ve tutumlu olsun. Her projeyi yap boza çevirmekten vazgeçsin.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'ya iki anaokulu daha...
Sonraki Haber MÜSİAD İzmir Heyeti Kerem Ali Sürekli’yi ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?