ANA SAYFA > İZMİR > Behramoğlu, yeni şiirlerini Foça'ya armağan etti

Behramoğlu, yeni şiirlerini Foça'ya armağan etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Behramoğlu, yeni şiirlerini Foça'ya armağan etti

Bir süredir, yaz aylarını Foça’da geçiren Usta Şair Ataol Behramoğlu'nun, "Foça Dörtlükleri" isimli şiir kitabının tanıtım gecesi, Foça Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte yapıldı.

Geçtiğimiz yıl, 50’inci Sanat Yılı’nı kutlayan Ataol Behramoğlu’nun Foça konulu şiir kitabının tanıtımı için hazırlanan çok özel etkinliğe; sanat, siyaset ve medya camiasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

"Özlem ve Yaz, Foça Dörtlükleri" isimli geceye, Gülsin Onay (Devlet Sanatçısı), Uğur Dündar, Gürcistan Başkonsolosu Makvala Kharebava, Dilek Türker, Sali Turan, Bilgin Gökberk, Cenap Tezel, Haluk Çetin ve Düş Gezginleri, onur konuğu olarak katıldı.

"Foça Dörtlükleri" kitabının tanıtım gecesinin sunumunu Gülsen Tuncer yaptı. Erhan Doğan ve Düş Gezginleri, Behramoğlu’nun şiirlerinden bestelenmiş eserler sundu. Müzisyen-Besteci Haluk Çetin, Ataol Behramoğlu şiirlerini gitarı ve sesiyle yorumladı. Foçalılar ve Foça Dostları, geceye katılan onur konuklarından ve kendi sesinden Ataol Behramoğlu şiirlerini dinleme mutluluğunu yaşadı.

Ataol Hoca, Foça’nın Kara Taşı’na bastı

Şair Ataol Behramoğlu ve onur konuklarına teşekkür çiçeği sunan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "İzmir malum, Ege’nin değil artık Türkiye’mizin incisi,  Foça’da o incinin çiğ tanesi. Foça’mız, demokrasinin, özgürlüğün, sanatın, kültürün yaşam bulduğu özel bir kent oldu. Büyük şehrimizin de verdiği katkılarla her geçen gün adeta sanatın beşiği oluyoruz, ne mutlu Foça’mıza. Sanata ve sanatçıya her daim kapılarımız sonsuz açık. Birçok sanatçı, bilim insanı Foça’ya yerleşiyor. Bizler bu durumdan sevinç duyuyoruz. Sadece eserleri ülkemizde değil dünyada yankılar uyandıran, edebiyat dünyasının en önemli yazarı Ataol Behramoğlu da Foça’ya yerleşti, onurumuz oldu. Foça’nın ünlü efsanesi vardır ‘Kara Taşına basan, Foça’dan ayrılamaz’. Ataol Hoca’da, Kara Taşımıza bastı ki; 'Karataş’a bir kez ayak basan. Foça’dan ayrılamazmış derler. Foça’da sizi bırakmaz zaten Kalbinizle bastıysanız eğer…' Mısralarını yazıp, Foça’mızdan ayrılamadı." dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Öğrencilere burs sağlamak için koşacaklar
Sonraki Haber Güven'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?