ANA SAYFA > İZMİR > BAŞKAN KOCAOĞLU ŞEHİT MADENCİLERİ UNUTMADI

BAŞKAN KOCAOĞLU ŞEHİT MADENCİLERİ UNUTMADI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BAŞKAN KOCAOĞLU ŞEHİT MADENCİLERİ UNUTMADI

Soma'daki maden faciası acısının en çok yaşandığı yerlerden birisi olan Kınık Köseler Köyü'nü ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köy ana yolunun asfaltlanması ve 14 maden şehidinin yattığı kabristanın yeniden düzenlenmesi talimatını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kınık Köseler Köyü'nün yol sıkıntısını çözmek için harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma'daki maden faciasında 14 şehit veren ve yaralarını sarmaya çalışan Köseler Köyü'nü ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu'na ziyaretinde, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Sezer, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Güven Ağar, Büyükşehir Altyapı Hizmetleri Daire Başkanı Buğra Gökçe ve İZSU Projeler Daire Başkanı Alp Ulusoy da eşlik etti.

Şehit madenci Evren Sarı'nın babası Adem Sarı ile birlikte şehit madencilerin yan yana yattığı kabristanı ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, burada hem şehitler için dua etti hem de köy mezarlığının çevre düzenlemesinin yaptırılması için bürokratlarına talimat verdi.

Köy meydanındaki kahvede Muhtar Ali Toprak ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, Köseler Köyü'nün yaralarının sarılması için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını açıkladı. Köy giriş yolunun kötü durumda olduğunu ve yolu düzenlemek için en kısa sürede çalışma başlatacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kabristan düzenlemesinin yanı sıra kabristana giden yolun da yine Büyükşehir ekipleri tarafından düzenleneceğini söyledi.

Yaşanan acıların büyük olduğunu ve hiçbir şeyin bunu dindirmesinin mümkün olmadığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, köylülerin ihtiyacı olan her türlü desteği imkanları çerçevesinde vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Başkan Kocaoğlu, ziyareti kapsamında, Kınık'ta devam eden ova yolu düzenleme çalışmalarını da yerinde inceledi. Bölgede bugüne kadar 40 bin metrekare sathi kaplama yapan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, facianın hemen ardından İZELMAN şirketi aracılığıyla, Kınık'taki Elmadere ve Köseler köylerine anaokulu açarak madenci çocuklarına okul öncesi eğitim vermişti. Anaokulu öğretmenleri, çocukları ev ortamından uzaklaştırarak, çeşitli etkinliklerle yaralarını sarmak ve ilerde oluşabilecek travmaları önlemek amacıyla görev yapmıştı. Ayrıca Eşrefpaşa Hastanesi'nde görevli uzman doktorlar çocuklarla bir araya gelerek facia sonrası oluşabilecek travma ve depresyonu azaltmaya çalışmış, yine köylülere yönelik sağlık taraması yapılmıştı. Ancak çocukların severek devam ettiği anaokulu faaliyeti, Milli Eğitim tarafından durdurulmuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ALTINORDU U13'DE TÜRKİYE ŞAMPİYONU...
Sonraki Haber İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NE BÜYÜK ONUR

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?