ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Akpınar stat için tekrar Örnekköy'ü işaret etti

Başkan Akpınar stat için tekrar Örnekköy'ü işaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar stat için tekrar Örnekköy'ü işaret etti

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Stadı’nın Yalı’ya yapılmasına karşı olduğunu bir kez daha belirterek, tekrar Örnekköy’ü işaret etti.

Milliyet Gazetesi’nden Gözde Yener’e konuşan Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Stadı’yla ilgili tartışmaları tekrar alevlendirecek açıklamalarda bulundu. Stadın yapıldığı yerin kentleşme adına doğru olmadığını belirten Akpınar, “İzmir çok geniş alana sahip değil, gelişebilecek bir kent değil. Onun için geçmişte yapılan planlamanın bozukluklarını, bugün bizler düzeltmeye çalışıyoruz. Stadyum sadece Karşıyaka’nın değil, İzmir futbolunun bir sorunu. Şu anda apartmanlar arasında yapılmış bir stadyum Karşıyaka’ya hiçbir şey kazandırmaz, tam tersine orada ciddi bir kaosa yol açacaktır” dedi.

“Örnekköy’e 10 bin kişilik stat yapalım”

Karşıyaka Stadı için yeniden Örnekköy’ü işaret eden Akpınar, “Biz Örnekköy’de, Karşıyaka’dan 10 dakika mesafede, çok rahat bir yer gösterdik, bir spor adası. Bir yanda tenis kortları, yüzme havuzları, kapalı spor salonu ve stadyumuyla beraber orada bir spor alanı planlıyoruz. Bugün apartmanlar arasına gelip kütleyi koyacağız, güvenlik yok, ciddi anlamda trafik sorunu zaten yaşanmakta, bununla beraber yeni bir trafik sorunu daha yaşanacak. O alanda kapalı spor salonu vardı, oraya yine kapalı spor salonu yapılmalı, tenis kortları vardı yeniden yapılmalı, yüzme havuzu yapılmalı, fitness center olmalı. Futbol sahası yapılmalı ama o futbol sahamız u21, u13 gibi altyapımızda müsabakalar oynayan çocuklarımıza semt sahası olarak tahsis edilmeli” diyerek tartışmaları yeniden alevlendirdi.

“O alan katledilecek”

Örnekköy’deki projenin kabul görmesi durumunda stadı kendilerinin yapacağını belirten Akpınar, “Ben o paranın yarısına, aynı ölçekte stadı yapmak için talibim, proje de hazır. 10 bin kişilik bir stad olacak. Yoksa stada karşı değiliz. Arazi tahsisini yaptık ama, bugün o alan katledilecek, ben en çok ona üzülüyorum. Kaldı ki AK Parti döneminde stadların hepsi şehir dışında yapıldı” diyerek Yalı’ya stad yapılmasını istemediğini bir kez daha belirtmiş oldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EGİAD'dan Kadınlar Günü mesajı
Sonraki Haber Necip Kalkan: ''Yaşamımızın her anında kadınlara ihtiyacımız var''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?