ANA SAYFA > MEDYA > Basın Konseyi üyeleri Çeşme’de

Basın Konseyi üyeleri Çeşme’de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Basın Konseyi üyeleri Çeşme’de

Basın Konseyi Yüksek Kurulu Bölge Toplantısı İzmir’in Çeşme ilçesinde başladı. Basın Konseyi’ne gelen şikayetlerin incelenip karara bağlanacağı toplantıya Çeşme Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Toplantıya İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden çok sayıda Yüksek Kurul üyesi katıldı. Toplantıda İzmir’e temsilen Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de hazır bulundu.

Türkiye’nin turizmde yükselen değeri Çeşme’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, “Bölge toplantılarını farklı illerde yapmaya gayret ediyoruz. Bu vesile ile İzmir ve Çeşme’de olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Basın Konseyi’nce belirlenmiş ilkelerimiz doğrultusunda konseyimize gelen şikayetleri tartışıp, açık oylama ile karara bağlayacağız. Öte yandan gittiğimiz bölgelerde meslektaşlarımızla da bir araya gelip karşılıklı işbirliği ve diyaloğu artırmaya gayret ediyoruz. Ev sahipliği için Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KARARLI MÜCADELE

Türk basınının zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, şöyle dedi:

“Toplantımızda şikayetlerin yanı sıra ülke gündemine ve mesleğimizin üzerindeki baskılara karşı da değerlendirmelerde bulunuyoruz. Basın üzerindeki ağır baskılar ve son olarak 7 televizyon kanalının yayın platformlarından çıkarılarak sadece internete mahkum edilmesi kabul edilemez. Basın Konseyi olarak mesleğimiz üzerinde artarak devam eden baskıların sonlanması için verdiğimiz mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz. Umuyoruz ki yapılan yanlışlardan bir an önce dönülür. Ve umuyoruz ki basın ve ifade özgürlüğü önünde hiçbir engel kalmadan gazeteciler özgürce yazıp, konuşabilir. Yasaya aykırı her türlü girişimin karşısındayız.”

İKİ GÜN SÜRECEK

Basın Konseyi Yüksek Kurul üyelerini Çeşme’de ağırlayan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da, “Türkiye’nin saygın basın meslek örgütlerinden biri olan Basın Konseyi üyelerini ilçemizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Basın toplumun, gözü, kulağı ve sesidir. Basının sesinin kısılmaya çalışılması toplumu nefes alamaz durumu getirir. Ülkemizde birçok alanda ve sektörde yaşanan sorunların biran önce giderilip, demokrasinin tüm kurul ve kurallarıyla uygulandığı bir ülkede yaşamak için bizler de mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Çeşme’de iki gün boyunca sürecek Basın Konseyi Yüksek Kurulu Bölge Toplantısı çerçevesinde, ilçenin tarihi ve turistik yerleri de gezilerek, kentteki sorunlar hakkında da bilgi alınacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Outlet Shopping Fest ziyaretçilerini şaşırtıyor
Sonraki Haber Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde yarışacak filmler açıklandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?