ANA SAYFA > GÜNDEM > Başbakan Davutoğlu, bedelli askerliği açıkladı

Başbakan Davutoğlu, bedelli askerliği açıkladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başbakan Davutoğlu, bedelli askerliği açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 27 yaşını dolduranların 18 bin TL karşılığında bedelli askerlik imkanından yararlanabileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. 27 yaşını dolduranların 18 bin TL karşılığında bedelli askerlik imkanından yararlanabileceğini belirterek, "Sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getiriyoruz. Bu alımları 20 yaşına kadar indireceğiz. Askerlik yapmamış olanları da silahlı kuvvetlerimiz er ve erbaş sözleşmeli alabilecek. Böylece askerliği meslek edinmiş silahlı kuvvetlerimiz mensubunu arttıracağız" dedi.

Davutoğlu, seçim barajını Ak Parti'nin getirmediğini söyleyerek, "Ak Parti hiçbir engelden yılmayan, hiçbir baraj takıntısı da olmayan bir parti. Bu baraj Ak Parti tarafından getirilmedi. Biz baraj falan kurmayız. Biz sadece, milleti tanırız. Biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar tekliflerimize cevap vermeyenler. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın dün yaptığı açıklama, bu konuda önemli bir mesajdır. Türkiye'de tekrar istikrarsızlık havası estirmeye çalışanlara da sesleniyor ve uyarıyorum. Türkiye'de böyle tartışmalar üzerinden siyasi dizayn yapılmasına asla izin vermeyiz. Seçimler vaktinde ve hukuk kuralları içerisinde yapılacak. Ortada 3 müracaat var. Ama bunun hukuk kuralları içinde yapacak bir değerlendirme olacağına ümit ediyoruz" dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün önemine değinen Davutoğlu, "İnşallah bütün engelliler için en kısa sürede ücretsiz toplu taşıma hizmeti için de gerekli kararı alacağız" dedi.

"UYUŞTURUCUYU ENE KISA SÜREDE YOK EDECEĞİZ"

Uyuşturucu ile mücadelenin önemine de değinen Davutoğlu, uyuşturucu ile mücadelenin devam edeceğini söyleyerek, "Uyuşturucuyu ene kısa sürede yok edeceğiz" dedi.

"TÜRKİYE SURİYE REJİMİ VE BARBAR IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KARŞISINDADIR"

Davutoğlu, "Dışarıda ve içeride yapılan bütün algı operasyonları karşısında bütün milletimiz bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti devleti hem zalim ve barbar Suriye rejiminin karşısındadır hem de aynı şekilde zalim ve barbar IŞİD terör örgütünün karşısındadır" diye konuştu.

"KİM NE PROVOKASYON YAPARSA YAPSIN ÇÖZÜM SÜRECİ İNŞALLAH BAŞARIYA ULAŞACAKTIR"

Çözüm sürecinin devam ederek başarıya ulaşacağını vurgulayan Davutoğlu, "Artık çözüm süreci millete mal olmuştur. Kim ne provokasyon yaparsa yapsın çözüm süreci inşallah başarıya ulaşacaktır. Bu bir kardeşlik projesidir. Bu ezeli ve ebedi bir İstiklal mücadelesini en güzle göstergesidir" dedi.

"SOMA'DA SAĞLANAN İMKANLAR Ermenek'TEKİ KARDEŞLERİMİZE DE SAĞLANACAKTIR"

Davutoğlu, "En kısa zamanda Soma'da sağlanan imkanlar Ermenek'teki kardeşlerimize de sağlanacaktır" dedi.

"2033 YILINA KADAR SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN TEKNOLOJİ KAPASİTESİ ARTTIRILACAK"

Askeri şura toplantısında alınan kararlara değinen Davutoğlu, "Silahlı kuvvetlerimizin yapısal bir reform sürecine girmesi. Teknoloji yoğunlu savunmaya geçiş imkanlarının güçlendirilmesi. 2033 yılına kadar Silahlı kuvvetlerimizin teknoloji kapasitesinin arttırılması konusunda da önemli kararlar aldık. Savunma sanayimizi güçlendireceğiz. TSK herhangi bir savunma için yurt dışına bir talepte bulunmaya gerek kalmadan kendi ihtiyacını ülke içinde karşılayacak duruma gelecek" ifadelerini kullandı.

"ASKERLİK YAPMAMIŞ OLANLARI DA SİLAHLI KUVVETLERİMİZ ER VE ERBAŞ SÖZLEŞMELİ ALABİLECEK"

Davutoğlu, "Bakanlar kurulunda sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getiriyoruz. Bu alımları 20 yaşına kadar indireceğiz. Askerlik yapmamış olanları da silahlı kuvvetlerimiz er ve erbaş sözleşmeli alabilecek. Böylece askerliği meslek edinmiş silahlı kuvvetlerimiz mensubunu arttıracağız" dedi.

18 BİN TL'YE BEDELLİ ASKERLİK

27 yaşını dolduranların 18 bin TL karşılığında bedelli askerlik imkanından yararlanabileceğini belirten Davutoğlu, "Bedelli askerlikle ilgili merakla beklenen bir konu. Yüksek Askeri Şura'da yaptığımız istişareler TSK'nın ihtiyaçları da göz önüne alınarak dün bakanlar kurulumuzda, 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibari ile 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin TL ödemesi karşılığında askerlik görevini yapmış sayılacaklar. Buradan doğacak kaynak, teknoloji savunmasına geçebilmek yani bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek. Başka herhangi bir alanda kullanılmayacak" diye konuştu.

"İZMİR'E GİDİP ULUSALCI OLUP DİYARBAKIR'A GİDİP BAŞKA BİR DİL KULLANMAK İŞTE BU İKİYÜZLÜLÜKTÜR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Davutoğlu, "İzmir'e gidip ulusalcı olup, Diyarbakır'a gidip başka bir dil kullanmak işte bu ikiyüzlülüktür. Farklı dillerle halkı bir şekilde geçici bir süre oyalamaya çalışıyorlar. Bu partiye demokrasiyi ben getirdim diyor. Bu bir itiraf demek ki daha önceden demokrasi yoktu. Deniz Baykal'a sormak lazım Yaşayan genel başkanlara sormak lazım. O reddi miras yapar" dedi.

"ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI'NIN DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA BU KONUDA ÖNEMLİ BİR MESAJDIR"

Seçim barajını Ak Parti'nin getirmediğini söyleyen Davutoğlu, "Ak Parti hiçbir engelden yılmayan, hiçbir baraj takıntısı da olmayan bir parti. Bu baraj Ak Parti tarafından getirilmedi. Biz baraj falan kurmayız. Biz sadece, milleti tanırız. Biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar tekliflerimize cevap vermeyenler. Tam seçimlere 6-7 ay kalmışken bu tartışma niye başlatılıyor. Biz AYM'nin önüne gelen davaya bütün bu çerçeve içinde bakarak karara vereceğine inanıyoruz. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın dün yaptığı açıklama, bu konuda önemli bir mesajdır. Türkiye'de tekrar istikrarsızlık havası estirmeye çalışanlara da sesleniyor ve uyarıyorum. Türkiye'de böyle tartışmalar üzerinden siyasi dizayn yapılmasına asla izin vermeyiz. Seçimler vaktinde ve hukuk kuralları içerisinde yapılacak. Sandıktan sadece ve sadece milletin iradesi çıkacaktır. Ortada 3 müracaat var. Ama bunun hukuk kuralları içinde yapacak bir değerlendirme olacağına ümit ediyoruz. Ülkemizin sorunlarını aşma konusunda da önümüzde ki büyük meydan okumalara da cevap verme konusunda da en elzem hususlardan biridir. Bu konuda spekülasyon yapılarak sanki Türkiye'de tekrar istikrarsız bir dönem başlayacakmış rüyasını görenler boşun a heveslenmesinler. Hangi şartlarda olursa olsun Ak Parti barajları da engelleri de aşa aşa gelmiş, aşa aşa da tekrar tekrar gelecektir" diye konuştu.

"TÜRKİYE G-20 ZİRVELERİNE BAŞKANLIK EDEREK, DÜNYA EKONOMİSİNE YÖN VERECEK"

Davutoğlu, "Dün itibari ile Türkiye G-20 dönem başkanıdır. G-20 zirvelerine başkanlık ederek, dünya ekonomisine yön verecek bir noktadadır" dedi.

"DOĞALGAZ İNDİRİMİNDE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyaretine değinen Davutoğlu, "Doğalgaza yapılan indirimin bizim için yeterli olmadığını söyledik. Önümüzdeki günlerde indirim konusunda da görüşmeler devam edecek. Rusya ile yakın temas içinde olmaya devam edeceğiz. 55 milyar dolarlık bir müteahhitlik hizmeti var. Başta Suriye olmak üzere bölgesel konularda küresel siyasette yakın bir istişare olma konusunda da mutabık kaldık" dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gelişim'in Princeton geleneği
Sonraki Haber Selim Çınar: Amacımız grubu en iyi yerde bitirmek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?