ANA SAYFA > GÜNDEM > Barış için satranç

Barış için satranç

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Barış için satranç

Çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, 'Barış' temasıyla satranç turnuvası düzenledi.

 

Hem yetenekleri hem de centilmenlikleriyle tam puan alan çocuklar, örnek bir turnuvaya imza attı.

Sağlıklı düşünen ve sorgulayan çocuklar yetiştirmek adına satranç oyununu yaygınlaştırmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, yeni eğitim yılı öncesinde öğrencileri turnuvada buluşturdu. Muharrem Candaş Spor Salonu'nda, 'Barış' temasıyla gerçekleşen organizasyona 101 çocuk katıldı. 6, 7, 8, 9 yaş ve 14 yaş altı olmak üzere 5 ayrı kategoride gerçekleşen müsabakalarda heyecanlı ve çekişmeli anlar yaşandı. Organizasyonda 7 hakem görev yaptı.

Yüzlerce seyircinin önünde yeteneklerini sergileyen küçük satranç ustaları, hem mantık yürütme ve strateji geliştirme becerileriyle göz doldurdu hem de sergiledikleri dostlukla 'Barış' temasının hakkını verdi. Müsabakalar sonunda ilk 3'e giren çocuklara kupa, diğer yarışmacılara da madalyaları takdim edildi.
 

 

GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ”

 

Aydınlık bir gelecek için çocukların eğitim ve gelişimlerine büyük önem verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yeni eğitim yılı öncesinde düzenlediğimiz bu turnuvayla, çocuklarımız için hünerlerini sergilerken keyifli vakit geçirebilecekleri bir ortam yarattık. Yarışma ile dostluğu bir arada yaşama imkanı buldular. Çocuklarımıza çok güveniyor, inanıyoruz. Bu turnuva da her anlamda ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan evlatlarımıza teşekkür ediyor, gözlerinden öpüyorum” dedi. 

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yine döndük statlara…
Sonraki Haber Melis Fırat ''Çakal'' ile çok iddialı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?