ANA SAYFA > İZMİR > Barış için koşacaklar

Barış için koşacaklar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Barış için koşacaklar

Bayraklı Belediyesi İzmir’de yine bir ilkin altına imza atacak. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde “İzmir Barışa Koşuyor” adı altında bir etniklik düzenlenecek. Etkinliğe katılanlar, Doğançay’dan Dünya Barış Anıtı’na kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik yolu “barış” için koşacak.

Bayraklı Belediyesi, dünyada savaşların acımasızca devam ettiği şu günlerde Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta Barış Dünyada barış” ilkesini bir kez daha hatırlatmak için önemli bir etkinliğin altına imza atacak. Atletizm Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirilecek ve bu yıl ilki düzenlenecek Barış Koşusu, “İzmir Barışa Koşuyor Bayraklı Dünya Barış Anıtı’nda buluşuyor” ismiyle 1 Eylül Barış Günü’nde gerçekleşecek. Yarışmaya katılacaklar Doğançay’dan, Dünya Barış Anıtı’na kadar 3 kilometrelik bölümü barış için koşacak.

Etkinliğe katılmak isteyenler 28 Ağustos’a kadar Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’ne başvurabilecek. Ücretsiz olan etkinliğe katılıp dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Koşuda 10-17 yaş arasındaki yarışmacılar 1,5 kilometrelik yolu 1 Eylül Perşembe Günü 09.00’da koşacak. 18 yaş ve üzeri olanların koşusu ise aynı gün 09.30’da başlayacak. Koşuyla ilgili detaylı bilgiye 0 (232) 371 60 67 numaralı telefondan ulaşılabilecek.BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR!Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ülkemizin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Dünyanın birçok ülkesinde yaşananlar ortada. Binlerce kişi evinden, ülkesinden oldu. Komşularımızda yaşanan iç çatışmalar onların sınırlarını aşarak neredeyse tüm ülkeleri etkiliyor.  Terör olayları sadece Suriye, Irak, Afganistan’da değil, Avrupa’nın farklı ülkelerinde baş gösteriyor. Bunun sonucunda da herkes birbirine korkuyla bakmaya başladı. Ve en kötüsü de ‘ötekileştirme’ yani ‘benden olmayan iyi değildir’ anlayışı insanlarda hakim olmaya başladı. Tüm bunları dikkate aldığımızda, başta da ifade ettiğim gibi en çok ihtiyaç duyduğumuz olgu “barış” oldu” dedi.

EN ÖNEMLİ NOKTADAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJI!
Dünya Barış Anıtı’nın Bayraklı sınırlarında yer aldığına dikkat çeken Başkan Karabağ, “Dünya Barış Anıtı’nın hemen karşısındaki Doğançay Mahallemizde, ülkelerindeki acımasız savaştan kaçarak ‘barış’ aramak için yola çıkan ancak bu zorlu yolda hayatlarını kaybedenlerin mezarları bulunmaktadır. Biz de Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış dünyada barış’ mesajını bu önemli noktadan, Bayraklı’dan ülkemize ve dünyaya  bir kez daha iletmek istiyoruz. Bunun için de “İzmir barışa koşuyor” başlığı altında 1. Barış koşusunu yine hep birlikte gerçekleştirme arzusunu taşıyoruz. Savaşların yaşanmadığı, herkesin kendi ülkesinde özgürce, demokrasi ve cumhuriyetin hakim olduğu bir yönetim şekliyle hayatını sürmesi için, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde “Barış” için koşacağız. Bayraklı’dan tüm dünyaya bu sefer ‘barış’ diye haykıracağız. Bu önemli günde tüm hemşerilerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağım” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova’da satranç heyecanı başlıyor
Sonraki Haber Kaf Kaf Kahe dosyasını kapattı, -6 puandan kurtuldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?