ANA SAYFA > GÜNDEM > Balbay'dan Merkel'e mektup

Balbay'dan Merkel'e mektup

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay'dan Merkel'e mektup

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Suriyeli mültecilerin durumunu görüşmek üzere pazar günü Türkiye’ye gelecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel’e kamuoyuna açık bir mektup yazdı. Balbay mektubunda, ‘’Sayın Merkel önce anne olarak geliniz. Önümüz kış, milyonlarca insanın topraklarından kopup ölüm yolculuğuna çıkmasının sorumluluğu küresel aktörlerin de sırtındadır’’ dedi.

Balbay’ın Merkel’e gönderdiği mektup şöyle:
 
‘’Sayın Merkel,

İkinci Dünya savaşından sonraki en büyük insanlık dramı ile karşı karşıyayız. Bunun ne anlama geldiğini en iyi bilen kişilerden birisiniz. Yaşadığı toprakları terk ederek yaşamda kalma savaşı veren Suriyelilerin ilk umut kapısı Türkiye oluyor. Biraz soluklandıklarında da umudu bir üst çıtaya çekip Avrupa hayalleri kuruyorlar.

Avrupa deyince de ilk akla gelen Almanya oluyor. Almanya deyince de sizin adınız öne çıkıyor.
Siz artık onların, Merkel annesisiniz. Ege’deki sahil kasabalarında ilk dalgaya teslim olacak lastik botlarla karşıya geçiş hazırlığı yapanlar, kamplarda her sabah başka bir umutla uyananlar, Türkiye içinde il il dolaşıp yerleşik bir hayat arayanlar Avrupa’ya ulaşabilmiş olanların öyküsünü birbirlerine anlatıp hayal kuruyorlar.
‘Anne Merkel’ söylemine de işte bu insani olmayan ortamlarda tanık olduk. Bu söylemin bir anda yükselmesi Suriyelilerin insanlık arayışından kaynaklanıyor. Türkiye bu konuda bütüncül bir plan yapamadığı için kriz çatallanarak büyüyor.
 
Sayın Merkel,

Kesin olmayan istatistiklere göre son dört yılda Türkiye topraklarında doğan çocuk sayısı 100 binin üzerinde. Okul çağında olup okula gidemeyen çocuk sayısı 300 binden fazla. Sadece bu rakamlar bile konunun ne kadar yakıcı hale geldiğini ortaya koyuyor. Ege’den her gün ölüm haberleri gelirken sizin yaptığınız insani çıkışın politik ve bencil hesapların gölgesinde kalmamasını diliyoruz. Türkiye’ye bir miktar para verelim, sorunu sınırlarımızın dışında tutalım yaklaşımı sorunun daha da derinleşmesine neden olacaktır.
 
İnsanlık pazarlığa tabi olmamalı.

Batı sınırlarının sımsıkı kapatılması, doğu sınırlarının da sonuna kadar açılması istemi Türkiye’yi tam anlamıyla tampon bölge haline getirecektir. Ancak AB yöneticilerinin ortak yaklaşımı bu. Sizin konunun insani yanını öne alan duruşunuz bu nedenle önemli.
Milyonlarca insanın topraklarını terk edip ölüm yolculuğuna çıkmasının sorumluluğu küresel aktörlerin de sırtındadır.

Pazar günü Türkiye’ye gelirken sonbaharın başladığını ve Ege Denizi’nde su sıcaklığının 10 derecenin altına düştüğünü unutmayın. ‘’
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Saint-Joseph’liler bilimle dolu bir hafta geçirdiler
Sonraki Haber Mehmet Yıldırım: ''Bizim stat yerimiz bellidir''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?