ANA SAYFA > İZMİR > Balbay, İzmirli sanayicileri dinledi, projelerini anlattı

Balbay, İzmirli sanayicileri dinledi, projelerini anlattı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay, İzmirli sanayicileri dinledi, projelerini anlattı

CHP Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Ali Balbay, İAOSB’de sanayicilerle buluştu, “İzmirli sanayici kayıt içinde olmanın, vergisini tam vermenin ve vatandaşlık görevini tam olarak yerine getirmenin bedelini ödüyor. Bu kent Ankara’ya 30 gönderiyor, 5’ini geri alıyor” dedi.

CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Aday Adayı Mustafa Ali Balbay, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) sanayicilerle buluştu, kentin geleceği ve gelişmesiyle ilgili hazırladığı projelerini anlattı. Balbay, İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, İAOSB Başkan Vekili Fatih Uysal, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Salih Esen, Türk Alman İşadamları ve Akademisyenleri Derneği Başkanı Sayıl Dinçsoy, İAOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Baysak, Neslihan Ömer Kabaklı ile İzmir’in duayen sanayicilerinden Nedim Uysal’ın da aralarında bulunduğu sanayicilere seslendi.

‘Biz bu düzeni değiştireceğiz’

“Buraya dersimi çalışarak geldim” diyen Balbay, İzmir’in ve İzmirli sanayicilerin dürüst olmanın bedelini ödediğini belirterek, “Bu kent Ankara’ya 30 veriyor, bunun 5’i yatırım olarak dönüyor. İzmirli sanayiciler kayıt içinde olmanın, vergisini tam olarak vermenin ve vatandaşlık görevini harfiyen yerine getirmenin bedelini ödüyor. Kent ekonomisi bu yüzden hak ettiği ölçüde büyümüyor. Vergi sistemimiz bozuk. Ödeyeni mahvet, ödemeyeni afet düzeni var. CHP iktidarında bu düzeni değiştireceğiz” dedi. diyen Balbay, İzmir’in gelişimi ve geleceğine ilişkin hazırladığı projeleri anlattığı sanayicilerle sürekli dirsek teması içinde olacağını söyledi, her fırsatta sanayicilerle bir araya geleceğini vurguladı.

‘Teşvik sistemi hatalı ve yetersiz’

4T-1K diye formüle ettiği projesi hakkında bilgi veren Balbay, “Turizm, teknoloji, tarım, ticaret ve kültür alanlarında sahip olduğu potansiyeli harekete geçirdiğimiz anda İzmir bir dünya kenti olacaktır. Ben bu konuyla ilgili aylardır çalışıyorum. Konunun uzmanlarının hazırlamış olduğu toplamı 3 bin sayfa tutan raporları tüm detaylarına kadar okuyarak bu projeyi hazırlardım. Sizlerin de desteğini ve görüşlerini alarak 4T-1K diye özetlediğim projeyi hayata geçirmek istiyorum” dedi. Partisinin muhalefette kalsa bile kendisinin ‘İzmir Bakanı’ gibi çalışacağını kaydeden Balbay, “Sanayisi gelişmeyen, üretmeyen bir kent gelişemez. Teşvik sistemi baştan aşağı hatalı. Çevre yatırımında devlet öncü olmalı, gerekli yatırımları yapmalı” diye konuştu

‘Potansiyel harekete geçirilmeli’

80’e yakın ülkeyi gezdiğini vurgulayan Balbay, “Ama bunlar turistik gezi değildi. O kentleri, ekonomisi, edebiyatı, toplumsal yapısı ile inceledim. Bu birikimlerimi şimdi siyasete vakfetmek istiyorum” şeklinde konuştu. Cumhuriyetin kuruluşunun ardından başlayan sanayi hamlesinin 1929 buhranı ile sekteye uğrasa da çok önemli kazanımlar yarattığını anlatan Balbay, Köy Enstitüleri’nin bu gelişmeyi desteklediğini dile getirdi. 629 kilometre sahili olan İzmir’in turizmden yeterince pay alamadığının altını çizen Balbay, “İzmir’in yüzde 28 tarımsal alanı var. Ancak uygulanan yanlış tarım politikaları ve kotalar yüzünden tarım çökmüş durumda. Osmanlı dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarında İstanbul’dan bile ileride olan ticareti gerilemiş halde. Bu müthiş potansiyeli harekete geçireceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sertel CHP iktidarını ev ev anlatıyor
Sonraki Haber Buca’da örnek dayanışma

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?