ANA SAYFA > İZMİR > Balbay: Erdoğan İzmir'de ne açtı?

Balbay: Erdoğan İzmir'de ne açtı?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay: Erdoğan İzmir'de ne açtı?

CHP İzmir Milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay “ Erdoğan 9 Mayıs 2015 tarihinde övüne övüne 626 tesis açtık dedi. Böyle bir toplu açılışla birlikte öyle anlaşılıyor ki İzmir büyük bir yatırımlar dizisine kavuştu. Bizde bu yatırımlar nedir diye merak ettik, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması dileğiyle bir soru önergesi verdim buna hala yanıt gelmed” dedi.

Balbay Başbakan’dan yanıt gelmemesi üzerine Cumhurbaşkanlarının illere yaptığı ziyaretlerde ev sahibi konumunda ki Valilikten bilgi almak üzere harekete geçti. Valiliğe önce bir resmi yazı yazdığını daha sonra danışmanları aracılığıyla sürekli temas kurduğunu belirten Balbay şöyle devam etti: “İzmir Valiliği bu konuda bir çalışma yapıldığını bilgi vereceğini söyledi. Ancak günlerdir bu bilgiye ulaşamıyoruz. Danışmanlarım aracılığıyla 626 tesisin tümü gerekmez 10-15 tanesi hakkında bilgi versinler yeter dedik, ancak bu konuda da henüz bir aydınlatıcı bilgi alamadık” dedi.

Balbay İzmir’in kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını belirterek şöyle devam etti: “İzmir Ankara’ya 5 gönderiyor, Ankara İzmir’e 1 veriyor. Olağanüstü bir dengesizlik var. AKP iktidarı döneminde bu dengesizlik en çok ikiye bir oluyordu, şimdi beşe bir. Bu son yatırımlarla birlikte acaba bir artış mı oldu diye düşündük ancak hiçbir bilgiye ulaşamadık. Eğer 626 tesisin listesini alabilirsem bunları ziyaret edicem ve AKP hükümetinin İzmir’e bir nebze olsun hizmet ettiğini söyleyeceğim” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP’li Işık’tan Lösev’e anlamlı destek
Sonraki Haber Dixon: Türk Milli Takımı'nda oynamak gurur verici

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?