ANA SAYFA > İZMİR > Bakan Bozdağ İzmir'i ziyaret etti

Bakan Bozdağ İzmir'i ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bakan Bozdağ İzmir'i ziyaret etti

Adalet Bakanlığı tarafından Çeşme ilçesinde düzenlene çalıştaya katılmak ve birtakım temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Adliyesini ve Foça Açık Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etti.

Ziyaretler sırasında Adalet Bakanı Bozdağ ile Vali Toprak’ı, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ve ilgililer karşıladı. Adalet Bakanı Bozdağ, beraberindeki heyetle İzmir Adliyesini gezip, adliye çalışanlarının bürolarına uğradı. Çalışanlarla ve adliyeye gelen vatandaşlarla sohbet edip, selamlaştı. Adalet Bakanı Bozdağ, Vali Toprak ve beraberlerindeki heyet, adliye personeli ile öğle yemeği yedi. Adalet Bakanı Bozdağ, İzmir’deki cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları hediyelik eşya dükkânına girdi. Burada kendisine mahkûmların yaptığı ay yıldızlı rozet ve İzmir Saat Kulesi maketi verildi. Bozdağ, buradaki ziyaretleri sonrası Foça Yarı Açık Cezaevine gitmek üzere Adliye’den ayrıldı.
 
Foça Açık Ceza İnfaz Kurumunu Ziyaretleri sırasında, Adalet Bakanı Bozdağ,  İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adalet Bakanı Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Müsteşar Kenan İpek’i; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu  Müdürü Enis Yavuz Yıldırım karşıladı.
 
Foça Açık Cezaevi İnfaz Kurumunu ziyaretinde  Bakan Bozdağ’a cezaevi ile ilgili kısa film izletildi. Daha sonra Bakan Bekir Bozdağ beraberindeki heyetle, cezaevi içindeki iş yurtlarını gezerek açıklama yaptı.
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşmasında “Foça Açık Ceza İnfaz Kurumundayız. Burada tarım, hayvancılık ve marangoz atölyelerimiz var. Bununla ilgili hükümlüler hem bir meslek sanat sahibi oluyor hem de üretime katkıları oluyor kendilerine imkân sağlıyorlar. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan 259 iş yurdunda, 40 bin 250 kişi çalışıyor. İş yurtlarına bağlı 47 satış mağazası var. Foça Açık Ceza İnfaz Kurumunda olduğu gibi bir meslek ve sanatın öğrenilmesi icrası kapsamındadır" dedi.
 
"Tutuklu ve hükümlüler ailelerin devlete emanetidir"
Ceza evlerinde bulunan bütün tutuklu ve hükümlülerin, ailelerinin devlete emaneti olduğunu söyleyen Bozdağ, "Biz Adalet Bakanlığı olarak ailelerin devletimize emaneti olan tutuklu ve hükümlülerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Onları topluma kazandırmak, ceza evinden çıktıktan sonra hayatta başarılı olmalarını sağlamak için de iş yurtları örneğinde olduğu gibi önemli çalışmaları bu çerçeve içinde yürütüyoruz. İzmir Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu bu anlamda başarılı görülmektedir. Tarım, hayvancılık ürünleri ve marangoz atölyesi ile gerçekten bölgeye büyük bir katma değer katıyor. Bu anlamda Türkiye örnek çalışmalar yapıyor.  Bu vesile ile burada görev yapan bütün yöneticileri burada çalışan hükümlü vatandaşlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum.
 
Ürünlerin tadı çok güzel insanlarımız burada üretilen ürünlerin çoğu farkında değil kalitesinde bilmiyor ama ben şu kadar söyleyeyim.Buralarda üretilen ürünler sağlık standartları bakımından, hijyen bakımından Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığının ve bu konuda denetim yetkisine sahip olan standart koyan bütün resmi kuruluşların ön gördüğü standarttın üstünde bir standart var. Bu konuda iş yurtlarının ürettiği ürünlerin kalitesi, özel sektörde üretilen ürünlerin kalitesinden daha iyi olduğuna inanıyorum.  Zaman zaman alıyorum her yerde mağazası yok, her yerde ürün yok burada üretilen ürünler kısa sürede tüketiliyor. Bazı kurumlar mağazalara, fuarlara götürüyor. Orada da kısa sürede bitiyor. İmkân ve ürün buldukça ben de tüketiyorum. Diğer ürünlerden her açıdan farklı, vatandaşlarımız burada üretilen ürünleri aldıklarında farkı görecek. Doğal, organik ve katkısızdır” dedi.   
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyet daha sonra cezaevi bünyesindeki hayvan çiftliği, tavuk üretim tesisi, süt üretim merkezi ve mandıra ile mobilya bölümündeki çalışmaları inceleyerek hükümlülerle sohbet etti.
 
Bakan Bekir Bozdağ, kurum incelemesinden sonra Foça ilçe merkezine giderek vatandaşlarla görüştü, hal ve hatırlarını sordu.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yaşar Holding'e 10 ödül birden
Sonraki Haber Bilgisayar Olimpiyatının şampiyonu belli oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?