ANA SAYFA > İZMİR > Aziz Nesin'in anısı mizah festivali ile yaşayacak

Aziz Nesin'in anısı mizah festivali ile yaşayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Aziz Nesin'in anısı mizah festivali ile yaşayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sene doğumunun 100. yılı kutlanan yazar ve düşün insanı Aziz Nesin’i “Mizah Festivali” ile anacak. Farklı sanat dallarından mizah ustaları 18 – 20 Aralık tarihlerinde İzmir’de olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ünlü mizah ustası Aziz Nesin’in 100. doğum yılı anısına düzenlediği “Mizah Festivali”,  panel, söyleşi, oyun, belgesel ve sergilerle ünlü mizah ustalarını İzmirlilerle buluşturacak. 18 – 20 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek festivalde İzmir sokakları, mizahın gülümsetirken düşündüren gücüyle buluşacak.

Festival, 18 Aralık tarihinde saat 16.00’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin’in de katılacağı açılış töreni ile başlayacak. Festivalin ilk etkinliği “Marko Paşa’dan Aydınlar Dilekçesi”  başlıklı panel olacak. Eleştirmen-Yazar- Yönetmen Vecdi Sayar’ın yöneteceği panelde, Aydınlar Dilekçesi’nin ilk imzacılarından yazar İnci Aral, Avukat Turgut Kazan, eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, şehir ve bölge plancısı, sosyolog Prof. Dr. İlhan Tekeli ve gazeteci-yazar Erbil Tuşalp konuşmacı olarak yer alacak. Günün ikinci söyleşisi ise yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 18.00’da başlayacak. “Nesin Vakfı ve Çocukları” başlıklı paneli İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı yönetecek. Aziz Nesin Vakfı’nın yöneticileri Süleyman Cihangiroğlu ve Özgün Dündar Cihangiroğlu, vakıf öğrencileri Aliye Ecem Şahin, Umut Başer ve Neslişah Kahraman, Aziz Nesin ile ilgili anılarını ve vakfın çalışmalarını anlatacak. İsa Çelik fotoğrafları ile Nesin Vakfı’nın kuruluş öyküsü sunulacak.

“Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin” sergisi

Saat 19.30’da açılacak sergi ile İzmirliler, Aziz Nesin’i edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıkları açısından daha yakından tanıyacak. Sergide yazarın yüz binlerce dokümandan oluşan kişisel arşivinden bir seçki, elyazması notları, eşyaları, biriktirdikleri, aldığı ulusal ve uluslararası ödüller ve kitaplarının yanı sıra, yaşamı üzerine video röportajlar ve belgeseller de yer alacak. Sergi, festivalin sona ermesinin ardından da İzmirliler tarafından gezilebilecek.

Festival ikinci gün Kültürpark’ta

19 Aralık Cumartesi günü yönetmen Feyzi Tuna, saat 15.00’da Kültürpark İzmir Sanat’ta “Çağdaş Nasreddin Hoca Aziz Nesin” belgeselinin gösterimini yapacak. Gösterimin ardından  76 yaşındaki sinema yönetmeni, senarist ve oyuncu Feyzi Tuna ile bir söyleşi gerçekleşecek. Saat 16.00’da “Gülümseyen Sanat” başlıklı panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü karikatür tarihçisi Turgut Çeviker’in yapacağı panelde yönetmen-oyuncu Yücel Erten “Tiyatroda Mizah”, karikatür sanatçısı Tan Oral “Çizgi ile Mizah”, sanat eleştirmeni Ayşegül Sönmez ise “Görsel Sanatlarda Mizah” konularında konuşacak. Saat 20.00’da Tiyatro Kumpanyası’nın “Azizim” adlı oyunu sergilenecek. Oyunun ardından tiyatroseverler, bu oyunu Aziz Nesin’in öykülerinden uyarlayan yönetmen-oyuncu Kemal Kocatürk ile söyleşi imkanı bulacak.

20 Aralık Pazar Nesin’in doğum günü

Aziz Nesin’in doğum günü olan 20 Aralık Pazar saat 15.00’de, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde karikatürist Cihan Demirci, “Yüzde 100 Aziz Nesin” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. Saat 16.00’daki “Medyada Mizah” adlı panelde gazeteci-yazar Aydın Engin, senarist Umur Bugay ve radyo programcısı Ayça Şen konuşacak.

Festivalin kapanışı “Azizname” ile

Festivalin kapanışı,  20 Aralık’ta, İzmir Sanat’ta saat 20.00’da “Azizname” oyunu ile yapılacak. Yücel Erten’in Aziz Nesin öykülerinden uyarlayıp yönettiği oyunu, Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) oyuncuları sergileyecek.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Delegelerden CHP Karşıyaka İlçe Başkanına tam yetki
Sonraki Haber Bu parkı çocuklar tasarladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?