ANA SAYFA > GÜNDEM > Avukat Cengiz İlhan’ın adı Karşıyaka'da parkta ölümsüzleşiyor

Avukat Cengiz İlhan’ın adı Karşıyaka'da parkta ölümsüzleşiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Avukat Cengiz İlhan’ın adı Karşıyaka'da parkta ölümsüzleşiyor

Barolar Birliği kurucularından, Türk sanatının önemli isimlerinden Çolpan ve Attila İlhan’ın kardeşi, İzmir Barosu eski başkanı Avukat Cengiz İlhan’ın adı Karşıyaka’da bir parkta yaşatılacak.

Karşıyaka Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Türkiye Barolar Birliği kurucularından olan, aynı zamanda öykü yazarlığı da yapan ve 2011 yılında, 84 yaşında vefat eden Av. Cengiz İlhan’ın adının İmbatlı Mahallesi 1825 sokakta yapımı süren parka verilmesi kararı oybirliği ile alındı. Başkan Akpınar, “Karşıyaka Belediyesi, sanatçı, sporcu, edebiyatçı, gazeteci ve düşün adamlarının adlarını parklara ve yollara vererek ölümsüzleştirmeyi sürdürecek” dedi.
 
Belediye Meclisi'nce alınan karar ile, hayatlarının önemli bir bölümünü Karşıyaka’da geçiren İlhan kardeşlerin üçü de Karşıyaka Belediyesi tarafından ölümsüzleştirildi. Ülkemizin en büyük düşün adamlarından, şair, yazar, edebiyatçı ve gazeteci Attila İlhan’ın adı daha önce yaşadığı sokağa verilip rölyefi de yaşadığı apartmana asılmıştı. Kardeşlerden Sanatçı Çolpan İlhan’ın ismi de Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’ndeki sahneye verilerek Karşıyaka’da yaşatıldı. Üçüncü kardeş olan Cengiz İlhan’ın ismi de parka verilerek üç kardeşin üçü de çok sevdikleri Karşıyaka’da ölümsüzleşmiş oldu. İmbatlı Mahallesi'nde, Cengiz İlhan’ın büstünün de yer alacağı park önümüzdeki aylarda törenle açılacak.
 
Av. CENGİZ İLHAN KİMDİR?
1927 yılında Menemen’de dünyaya geldi. Eğitimini farklı illerde tamamladı. İstanbul Hukuk Fakültesi’ni 1950 yılında tamamladıktan sonra İzmir’de avukatlığa başladı. 1969-1972 yıllarında Türkiye Barolar Birliği kurucu Başkan Yardımcılığı yapan Cengiz İlhan, 1974-1978 yıllarında da İzmir Barosu Başkanlığını yaptı. Ulusal gazetelerde makaleler yazan Cengiz İlhan, öykü ve mesleki kitaplar da yazdı. Av. Cengiz İlhan 84 yaşında Karşıyaka Latife Hanım Sokağı’ndaki evinde yaşama gözlerini yumdu.
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''İzmir'e Doyamazsın'' kampanyası başladı
Sonraki Haber Balbay'dan tatilcilere 4 Ağustos çağrısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?