ANA SAYFA > İZMİR > Atila Sertel: ''Yardım marketleri tüm belediyelere örnek olmalı''

Atila Sertel: ''Yardım marketleri tüm belediyelere örnek olmalı''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atila Sertel: ''Yardım marketleri tüm belediyelere örnek olmalı''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP’li belediyeler tarafından hayata geçirilen ve ihtiyaç sahibi kimselerin hizmetine sunulan yardım marketlerinin başta AKP’li belediyeler olmak üzere tüm yerel yönetimlere örnek olması gerektiğini söyledi.

Memleketi Eskişehir’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Sertel, Odunpazarı Belediyesi tarafından bir süre önce hayata geçirilen Halk Market’i de ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Atila Sertel, ilk olarak Bornova Belediyesi tarafından başlatılan uygulamanın Eskişehir’de de başlatılmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

“İNSAN ONURUNA DOKUNMADAN YARDIM”

Sosyal yardımların insan onuruna dokunmadan yapılması gerektiğini ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

“Kimileri yardımı ya oy için ya da reklam için yapıyor. Ve bunu yaparken de bütün her şeyden daha kırılgan olan insan onurunu ayaklar altına almaktan hiç çekinmiyor. Erzak paketlerini gönderip fotoğraflarını çekip, neredeyse canlı yayın yapar gibi yoksulun yoksulluğunu kafasına vuran bir mantığı asla kabul etmiyoruz. Bu anlamda yaşadığım şehir olan İzmir’de Bornova Belediyesi Dost Market projesi ile çok sayıda vatandaşa yardım ediyor. Ve bunu yaparken de hiç kimse kimseyi görmüyor, kimse rencide edilmiyor. Doğduğum şehir olan Eskişehir’de de böyle bir uygulamayı görmek beni çok mutlu etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt arkadaşımızı bir kez daha kutluyorum.”

Odunpazarı Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Halk Market’te, ihtiyaç sahibi vatandaşlar erzak kolisi alması yerine kendi istedikleri temizlik, gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Halk Market’te, her ay 50 TL, yaz ve kış aylarında 100 TL yardım limitlerinin yüklendiği ‘Halk Kart’ ile alışveriş sağlanabiliyor.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Geleceğin meslekleri işsizliği önleyebilir
Sonraki Haber 23. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde sıra dışı konser

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?