ANA SAYFA > İZMİR > Atila Sertel Grup Yorum üyelerini gözaltında ziyaret etti

Atila Sertel Grup Yorum üyelerini gözaltında ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atila Sertel Grup Yorum üyelerini gözaltında ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'de gözaltına alınan Grup Yorum üyelerini Emniyet Müdürlüğü'nde ziyaret etti.

İzmir Valiliği'nin yasak kararı ile konsere izin verilmezken, Grup Yorum üyeleri de gözaltına alındı. Konuyla ilgili görüşmek üzere İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne giden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yetkililerden bilgi aldıktan sonra ifadeleri alınmak üzere otobüs içinde bekletilen Grup Yorum üyeleri ile biraraya geldi ve sağlık durumlarını sordu.

Grup Yorum üyeleriyle görüştükten sonra bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Bu iktidarın ve iktidarın Valisi'nin müziğe ve söze dahi tahammülü yok. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir milletvekili olarak son dönemde yok edilen İnsan Hak ve Özgürlükleri'ne yönelik kaygılarımız nedeniyle buradayım. Amaçları müzik yapmak olan grup üyelerine kötü muamele yapılmaması adına yanlarındayız. Bu gözaltı her ne sebeple olursa olsun hukuk içerisinde kalınması, insan hak ve özgürlüklerine saygılı davranılması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum” dedi.

Gözaltına alınan sanatçıların kötü muameleye uğradıklarını ifade ettiklerini belirten Atila Sertel, şunları söyledi:

“İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gözaltına alınan arkadaşlarımız sağlık kontrolü için Bozyaka Hastanesi'ne götürülmüşler. Burada, polislerin gözü önünde hastanenin özel güvenlik elemanları tarafından saldırıya uğramışlar ve bazıları darp edilmiş. Sağlık kontrolünden geçirecek doktor da sanatçıları kelepçe ile muayene edeceğini söylemiş. Sanatçıları kelepçe ile muayene etmek isteyen doktor ettiği Hipokrat yeminine ihanet etmiştir. Grup üyelerini darp eden özel güvenlikçiler yetki sınırlarını aşmıştır, Bu doktorun ve grup üyelerine saldıran özel güvenlikçilerin peşini bırakmayacağım”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Grup üyelerinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacaklarının söylendiğini ifade ederek, İzmir Valisi'nin “Yasakçı Vali” olarak tarihe bir kez daha not düştüğünü sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Rota Koleji'nden Karşıyaka AG'ye cevap...
Sonraki Haber Uykuya doyamıyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?