ANA SAYFA > SAĞLIK > Atık ilaçlar eczacı olmadan toplanmamalı

Atık ilaçlar eczacı olmadan toplanmamalı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atık ilaçlar eczacı olmadan toplanmamalı

Türkiye'de özellikle atık ilaçların toplanması çalışmalarına önemli katkılar sağlayan Çevreci Eczacılar Kooperatifi'nin Başkanı Şule İlkkurşunlu, Türkiye'de atık ilaçların mutlaka eczacıların içerisinde olduğu bir sistemle toplanması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, İSTAÇ A.Ş. ve Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği (TAYÇED) yetkilileri ve sektör temsilcilerinin katıldığı Ev ve Ofis Kaynaklı Tehlikeli Atıkların Yönetim (EKTAY) Planının Hazırlanması Çalıştayı’na davet edildiklerini belirten Çevreci Ezcacılar Kooperatifi Başkanı Şule İlkkurşunlu, İstanbul'da gerçekleşen etkinlikte önemli adımların atıldığını söyledi. Çalıştayda ÇEKOOP'un çalışmaları ve atık ilaç toplanması konusunda önerilerini dile getirdiklerini belirten İlkkurşunlu, "İstanbul'daki çalıştay çok verimli geçti. Burada elde edilen sonuçlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na rapor olarak sunulacak" dedi.
 
ÇOK BÜYÜK SAĞLIK SORUNLARI OLUŞABİLİR
Atık ilaçların toplanması hakkında çıkan yönetmelikte eczanelerin adının geçmediğine dikkat çeken İlkkurşunlu, "Oysa atık ilaçların eczaneler tarafından toplanması olmazsa olmazdır. Bütün dünyada bu böyledir. Hasta kullanmadığı veya tarihi geçmiş ilaçlarını eczaneye getirir. Bu ilaçlar tersine lojistik sistemiyle eczaneden de depolama alanına, oradan da imhaya gider. Atık ilacın eczacı olmayan kişiler tarafından toplanması çok büyük sağlık sorunlarına, yanlış kullanımlara, çok büyük istismarlara yol açabilir" dedi.
 
ÇEKOOP'un yaptığı çalışmalarda evden toplanan ilaçların büyük bölümünün açılmamış olduğunu tespit ettiklerini belirten İlkkurşunlu, "Eğer atık ilaç toplama sisteminde eczacılar olmazsa, açılmadan atılan bu ilaçların yanlış ellerle ekonomiye sokulması, kullanıma sokulması söz konusu olabilir. Bu yüzden atık ilaçlar eczaneler kanalıyla toplanmalıdır. Toplanan atık ilaçlar eczanelerdeki kilitli kutularda durmalı, daha sonra da imhaya gönderilmelidir. Biz ÇEKOOP olarak bu sistemi yıllardır uyguluyoruz. Ve bu alanda önemli bir tecrübeye sahibiz. Yapılacak her türlü çalışmada gereken desteği vermeye hazırız" dedi.
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Egeli işadamlarına Afrika çağrısı
Sonraki Haber Hasta ağaçlar, meclis gündeminde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?