ANA SAYFA > GÜNDEM > Atatürk’ün eşyaları Latife Hanım Köşkü’nde

Atatürk’ün eşyaları Latife Hanım Köşkü’nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atatürk’ün eşyaları Latife Hanım Köşkü’nde

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşya ve evraklardan oluşan “O’na Dair Eşyalar” sergisini Latife Hanım Köşkü’nde ziyarete açtı. Atatürk Haftası kapsamında gerçekleştirilen sergi; Karşıyaka’nın ilk Belediye Başkanı Fikri Altay’ın torunu Zafer Falay, Falay Ailesi ve Atatürk’ün Özel Kalem Müdürü Ali Rıza Erdim’in kızı Tolunay Erdim’in katkılarıyla düzenlendi.

Bir hafta boyunca açık kalacak olan sergide; Atatürk’ün Dumlupınar ve Büyük Taarruz’da kullandığı Fahrettin Altay’a ait dürbün, İzmir’in kurtuluş gecesinde Karşıyaka’da kaldığı İplikçizade Köşkü’deki odasında bulunan altın varaklı çerçeve ve o gece kullanılan sandalyeler, Atatürk tarafından Süheyla İplikçi’ye hediye edilen dürbün gibi eşyalar bulunuyor. Ayrıca Atatürk’ün seyahatlerinde kullandığı banyo kokusu, yemek yediği tabaklar, özel yazışmalarında kullandığı zarf da sergileniyor. 

Karşıyaka’da böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Ulu Önderimizin eşyalarını büyük özenle muhafaza eden Sayın Zafer Falay’a, Falay Ailesi’ne ve Tolunay Erdim’e bu sergiye sağladıkları katkılar için çok teşekkür ediyorum. Atamızın paha biçilemez değere sahip eşyalarını yakından görmek isteyen herkesi, 15 Kasım Cuma saat 18.00’a kadar açık kalacak olan sergimize bekliyoruz” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Sanat Derneği TSM Korosuna Çiğ Köfteli moral gecesi…
Sonraki Haber Semih Erden'den Fenerbahçeli Sloukas'a tepki

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?