ANA SAYFA > İZMİR > Ata’nın İzmir’e baktığı noktada anılar canlanacak

Ata’nın İzmir’e baktığı noktada anılar canlanacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ata’nın İzmir’e baktığı noktada anılar canlanacak

İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu gün Atatürk’ün İzmir’i seyrettiği ve çay içtiği Belkahve sırtlarında önemli bir tesis hayata geçiyor. Bornova Belediyesi’nin dönemine uygun olarak özel dizayn ettiği tesiste Kurtuluş Savaşı Dönemi’nde kullanılan eşyalardan bilgilendirici videolara kadar birçok tarihsel materyal ziyaretçileriyle buluşacak. 9 Eylül günü hizmete açılacak tesiste ayrıca Kurtuluş Savaşı ve Atatürk ile ilgili bir kütüphane de bulunacak.

İşgal kuvvetlerini 30 Ağustos’ta nihai olarak yenilgiye uğrattıktan sonra Atatürk’ün  9 Eylül’de İzmir’e giriş yaptığı Belkahve sırtlarında önemli bir tesis hayata geçiyor. Bornova Belediyesi Belkahve sırtlarında Atatürk’ün İzmir’e girmeden önce dinlenip çay içtiği nokta o günlerin ruhunu yaşatacak anı evinin yapımını tamamladı. Ulu Önder Atatürk ve Kurtuluş Savaşı anılarının yaşatılacağı tarihi mekan İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de açılacak.

İzmir Tarihi’nin önemli bir parçası

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun başladığı konum olarak bilinen Belkahve sırtlarındaki tesis, Bornova Belediyesi tarafından tarihe yakışır şekilde yenilendi. Tarihsel mekanda işgal yıllarına ait eşyalar, dönemin askeri ve halk hareketini  ifade eden fotoğraf ve maketler yer alacak. İzmir’in işgali ile tüm yurt sathında başlayan Kurtuluş Savaşı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Türk Ordusu’nun verdiği muazzam mücadeleye ait önemli kitapların yer aldığı kütüphane ile özel olarak hazırlanan videolar da ziyaretçileri İzmir tarihi konusunda bilgilendirecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü özellikle geleceğimiz olan çocuklara daha iyi anlatmamız ve onun açtığı yolda emin adımlarla yürünmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Atila “Kurtuluş tarihimizin önemli miraslarından olan tesisi İzmirimize kazandırmak için yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Tarihine uygun olarak yaptığımız çalışmalarda sona yaklaştık. Atamızın ‘Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez’ sözünden hareketle mirasımıza sahip çıkıyoruz. Cumhuriyetimizi Atatürk’ün açtığı yoldan daha ileriye taşımak için çalışıyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yeni Kültürpark projesi 1 hafta daha görülebilecek
Sonraki Haber İzmir’in ilk köy müzesi Buca’da kuruluyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?