ANA SAYFA > İZMİR > Artan sıcaklıklar tarımı vurdu

Artan sıcaklıklar tarımı vurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Artan sıcaklıklar tarımı vurdu

Havanın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve gece gündüz arası sıcaklık farkının yaşanması Ege Bölgesi’nde tarım sektörünü olumsuz etkiliyor.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dursun Eşiyok, “Şu an Ege Bölgesi’nde durum kritik. Sıcaklıklar böyle devam ederse, taş çekirdekliler  badem, kiraz, kayısı, erik  erken çiçeklenecek. Bu durumun arkasından Ege Bölgesi için geçerli olan olay ise 18 Nisana kadar don olayı olabilir. Bu durumda da tüm bitkiler zarar görebilir” dedi.  

ALINABİLECEK TEDBİRLER

Prof. Dr. Eşiyok, “Don zararlarını en aza indirebilmek için; toprağın nemli, yabancı otları temizlenmiş, düzeltilmiş ve pekiştirilmiş olması gerekiyor. Don riski olan bölgelerde daha geç çiçeklenen çeşitler seçilmeli” diye konuştu.

Ekonomik gücü yeterli olmayan çiftçilerin don zararından korunmak için yapabilecekleri çok fazla bir şeyin bulunmadığını belirten Prof. Dr. Eşiyok, “Ekonomik açıdan avantajlı durumda olan çiftçiler, ürünlerini korumak için kimyasal maddeler kullanıyorlar. Ayrıca tarım ürünlerinin olumsuz hava şartlarından korunması için seracılık yöntemi kullanılmalıdır. Bunun için de denizlerin ve barajların bulunduğu yerlerde seracılık daha elverişlidir” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Zehirli balık kanser tedavisinde kullanılıyor
Sonraki Haber Çocuklar cinsiyet eşitliğini öğreniyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?