ANA SAYFA > İZMİR > Antik kente eski festival

Antik kente eski festival

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Antik kente eski festival

Çeşme Belediyesi'nin 28-30 Ağustos tarihlerinde düzenlediği 4. Ildırı Kültür ve Sanat Festivali, 12 İyon kentinden biri olan Erythrai'ın 5 bin yıllık adetlerini yeniden canlandıracak

Tarihin 12 İyon devletinden bir tanesi olan antik kent Erythrai (Ildırı), bugünlerde bölgenin tarihine nazaran 'daha yeni' bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çeşme Belediyesi'nin Çeşme'nin bilinmeyen yönlerini tanıtmak amacıyla başlattığı 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ildırı Kültür ve Sanat Festivali, 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 5 bin yıllık antik kentin köklü sosyal ve kültürel yaşantısı ile tarihi dokusuna uygun olarak, bölge insanının günümüzdeki  değerleri ve sosyal yaşantısıyla harmanlanacak festival, antik kente, 'eski adet' getirecek.

Teknolojik alet kullanmadan

Ankara Üniversitesi Erythrai Kazı Ekibi’nin desteğiyle gerçekleştirilen Ildırı Kültür ve Sanat Festivali,bölgenin 5 bin yıllık geleneklerini yaşatmak,Erytrai'nintarihi geçmişinedikkat çekmek ve farkındalık yaratmakile yerel halkın ekonomik anlamda kalkınmasına katkı sağlama amacıyla yapılıyor. Müzik, tiyatro ve atölye çalışmasıyla her yaşa hitap eden festivalin 'eski dokusu'na uygun olarak neredeyse hiçbir teknolojik alet kullanılmadan evlerde bölge insanı tarafından üretilen yöresel ürün ve el işçiliğinin özgün örneklerinin sergileneceği stantlar kuruluyor. Ziyaretçilerin, Ildırı’daki yaşama yakından tanıklık edilmesini sağlanıyor.

Cennettepe'de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın 35 müzisyen ve solistle bölgenin tarihi dokusu ve kültürüne uygun olarak yorumlayacağı eserlerle 28 Ağustos Cuma akşamı saat 21.00'de açılışı yapılacak Ildırı Kültür ve Sanat Festivali'nin tüm etkinlikleri Ildırı-Cennettepemevkinde gerçekleştirilecek. 29 Ağustos Cumartesi Yenikapı Tiyatrosu'nun "Renkler Dünyası" adlı çocuk oyunu saat 14.00'te, "Hayat Güzeldir" oyunu 20.30'da tiyatroseverlerle buluşacak. 30 Ağustos Pazar günü Ildırı'da yaşayan seramik sanatçısı Sevim Çınar tarafından bölgenin tarihi değerlerini vurgulayan temasıyla "Seramik Atölyesi" gerçekleştirilecek.

Ildırı, hayran bırakıyor

Arkeolojik çalışmalarınIldırı tarihinin milattan önce 3000’li yıllara kadar ulaştığını ortaya koyduğunu kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Ildırı'da,Erythrai'nin antik anfi tiyatrosu başta olmak üzere binlerce yıllık sosyal hayatın izlerini bugün de görebilmek mümkün...Dünyanın dört bir yanından arkeoloji meraklılarınıağırlayan Ildırı, sadece tarihiyle değil, doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bir yerleşim. Yarımadanın en güzel günbatımı izleme noktalarından biri olmasından mutfağına kadar Ildırı, 9 durağımızın en güzide noktalarından biri… Ildırı Kültür ve Sanat Festivali gibi festival ve projelerle hep birlikte bölge kalkınmasına katkı sağlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Giysi Bankası ilaç oldu...
Sonraki Haber İGC: Basın Kartları Yönetmeliği dayatmadır, kabul etmiyoruz!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?