ANA SAYFA > İZMİR > ANNELERİNİ ÖLDÜREN KIZLARA TOPLAM 30 YIL CEZA

ANNELERİNİ ÖLDÜREN KIZLARA TOPLAM 30 YIL CEZA

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ANNELERİNİ ÖLDÜREN KIZLARA TOPLAM 30 YIL CEZA

İzmir'in Aliağa ilçesinde, anneleri Gülseren Süngü'yü öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Şeyda P. ve Beyza P. kardeşler mahkemeye çıkarıldı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, geçen Eylül ayında anneleri Gülseren Süngü'yü öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Şeyda P. ve Beyza P. kardeşler mahkemeye çıkarıldı. Kardeşlerden Şeyda P. 20 yıl, Beyza P. ise 10 yıl hapisle cezalandırıldı.

Olay, Aliağa ilçesinde, 13 Eylül 2013'te meydana geldi. 39 yaşındaki Gülseren S. evinde bıçakla ölü bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan kızları Şeyda P. ve Beyza P, ayaklarında annelerine ait kan izlerine rastlanınca suçlarını itiraf edip çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Şeyda P. (20) ve Beyza P. (18) ile maktul Gülseren S'nin babası Kasım S. ve kardeşi Mehmet S. ve avukatları katıldı. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Güven Kök, sanıkların suçlarının sabit olduğunu belirterek, haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etti.

Olayın meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleştiğini savunan sanık avukatları Sadık Şimşek, Zülküf Koçoğlu ve Hakan Turan da, Şeyda ve Beyza P. kardeşlerin beraat ettirilmesini, bu uygun görülmezse haksız tahrik indirimleri uygulanarak cezanın en alt sınırdan verilmesini istedi. Son savunmasını yapan Şeyda P, cinayeti kardeşini korumak için işlediğini söyledi. Annesinin yanında kaldıklarını, eğitimleri için uğraştıklarını belirten Şeyda P, "Bize annemden başka bakacak kimse yoktu. Onu öldürmemiz için bir sebep yoktu. Sadece kardeşimi korudum. Olayların bu noktaya geleceğini düşünemezdim. Öldürmek istememiştik" dedi. Beyza P. de korku ve şokla ne yaptığını bilmediğini ifade ederek, annesi mutfaktan bıçak alıp geldiğinde kendilerine zarar vereceğini düşündüklerini anlattı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Özcan, Şeyda P'nin 20 yıl, Beyza P'nin 10 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmedildiğini açıklayarak duruşmayı bitirdi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber OTOBÜS DURAKLARI OTOPARK OLDU
Sonraki Haber NOKİA'NIN İSMİ DEĞİŞİYOR

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?