ANA SAYFA > SPOR > Alsancak Stadı için öneri

Alsancak Stadı için öneri

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alsancak Stadı için öneri

Fransa'da yaşayan İzmirli işadamı Faik Afyonlu, yıkım aşamasında olan ve henüz yeniden inşa ihalesi bile yapılmayan Alsancak Stadı'nı 45 günde maç oynanır hale getirebileceğini açıkladı.

Yıkımı bir ay içinde tamamlanacak emektar tesiste çim zeminin hazır olduğunu hatırlatan Afyonlu, "Dünya standartında 15, 20, 25 bin kişilik portatif tribünleri bir buçuk ay içinde monte edip, ilk yarının ortalarından itibaren Alsancak Stadı'nda lig maçı oynanmasını sağlayabilirim" şeklinde konuştu.

Sahibi olduğu Master Avent firmasının Fransa'nın pek çok kentinde festivallere, spor müsabakalarına, toplumsal etkinliklere portatif tribünler inşa ettiğini belirten Faik Afyonlu şu bilgiyi verdi:

"Statik hesaplamaları ve zemin etütleri son derece dikkatli yapılan, yüksek kaliteli ve dayanıklı malzemeden imal edilen bu tribünleri kapısından turnikesine kadar her şeyiyle hazır teslim ediyor, sözleşme süresi bittiğinde de toplayıp götürüyoruz. Limanın stada yakın olması nakliyeyi kolaylaştırır. Malzemeler geçici kabulle geleceği için gümürük sorunu da olmaz. Bu sezonu kurtarmak için ideal bir yöntem."

Soruna fırsatçı bir anlayışla yaklaşmadığını, doğduğu büyüdüğü kente yardımcı olma dışında bir amaç taşımadığını sözlerine ekleyen Faik Afyonlu, "Fransa'da olsam, sorunu çok yakından takip ediyor ve koca kentte maç oynanacak bir stat bulunmamasına bir İzmirli olarak çok üzülüyorum. Türkiye'nin üçüncü büyük kentinin böyle bir sorun yaşamasını kabul etmek mümkün değil. Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İzmir kulüplerinin yöneticileriyle oturup konuşuruz. Olayın mali boyutunu bakanlığın katkısının yanı sıra, hasılattan pay alma yoluyla da çözebiliriz" ifadesini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da uyuşturucu operasyonu
Sonraki Haber 3.2 Milyon memuru ilgilendiren müjde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?