ANA SAYFA > İZMİR > Alsancak Şenliği coşkulu başladı

Alsancak Şenliği coşkulu başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alsancak Şenliği coşkulu başladı

Konak’ın iş ve eğlence merkezi Alsancak, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alsancak Şenliği ile daha da renklendi. Görkemli bir açılışa sahne olan şenlik kapsamında düzenlenen etkinlikler yoğun ilgi gördü.

Bu yıl 14. kez İzmirlilerle buluşan Alsancak Şenliği görkemli başladı. Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen şenliğin açılışı Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve Gündoğdu Meydanı’nda son bulan kortej yürüyüşü ile yapıldı. Kortejde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Konak belediye meclis üyeleri, Alsancak bölgesi muhtarları ile çok sayıda vatandaş yer aldı. Türk Chopper Motosiklet Kulübü ile İzmir Klasik Otomobilciler Derneği (İZKOD) üyeleri de motosiklet ve klasik otomobiller ile korteje eşlik etti. Gündoğdu Meydanı’na yürüyen renkli kalabalığa Kordon’u dolduran İzmirliler de yoğun ilgi gösterdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte vatandaşları selamladı.

JEHAN BARBUR SEVENLERİYLE BULUŞTU

Gündoğdu Meydanı’nda son bulan kortejin ardından açılış töreni son yılların sevilen sanatçılarından, çağdaş müziğin Türkiye’deki önemli ismi Jehan Barbur’un konseriyle devam etti. Kordon’daki çim alan üzerine kurulan sahnede iki saat boyunca şarkılarını seslendiren Jehan Barbur’u dinlemeye gelen binlerce İzmirli müzik dolu keyifli bir gece geçirdi. İzmir’de olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Barbur, “Açık hava konserine hasret kalmıştık o nedenle Konak Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Yasaksız, riyasız, ölümsüz, kötü haberlerin olmayacağı ütopik bir dünyada delice gülümseyerek şarkı söylemek istiyorum. Umutlu ve mutlu insanlar görmeye hasret kalmıştık sizlerle olmaktan mutluyum” dedi. Konserde Barbur’un şarkılarına çim üzerinde gecenin keyfini çıkartan İzmirliler de eşlik etti.

KLASİK OTOMOBİLLERE YOĞUN İLGİ

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 14. kez düzenlenen Alsancak Şenliği kapsamında semtin farklı noktalarında bir dizi etkinlikler düzenlendi. Mustafa Bey Caddesi, Meksika Sokağı, Ali Çetinkaya Bulvarı, Türkan Saylan Kültür Merkezi Önü, Kıbrıs Şehitleri Parkı, Bornova Sokağı, Dominik Caddesi, Gündoğdu Meydanı’nda kurulan sahnelerden gün boyu mini konserler ve dans gösterileri gerçekleştirildi. Etkinliklerin en çok dikkat çekeni ise Dominik Caddesi’nde düzenlenen klasik otomobil sergisi oldu. Keskinoğlu Gurup ve İzmir Klasik Otomobiller Derneği’nin (İZKOD)  işbirliğinde açılan klasik otomobil sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Serginin açılışını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptı. Açılışın ardından sergilenen otomobilleri inceleyen Pekdaş, İZKOD Başkanı Muharrem Ceylan’dan otomobiller hakkında bilgi de aldı. Pekdaş, serginin en özel klasiklerinden biri olan 1974 model Enternasyonel Pikap’a binerek marşa bastı. Vatandaşların da büyük ilgisini çeken sergide 1948 model Plymouth tek kapı Deluxe otomobilin yanı sıra 1970’li yıllarda kullanılan Chevrolet marka taksiler de yer alıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sındır: Köy ve beldeleri yeniden açacağız
Sonraki Haber Karşıyaka'da Ogün Temizkanoğlu-Recep Çetin dönemi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?