ANA SAYFA > İZMİR > Ali Yiğit: ''Teslim olmayacağız''

Ali Yiğit: ''Teslim olmayacağız''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 Ali Yiğit: ''Teslim olmayacağız''

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’de adliye önünde meydana gelen patlama üzerine yaptığı yazılı açıklamada “Ne terör örgütlerine ne de bu güzel vatana kıymaya çalışanlara teslim olmayacağız” dedi.

Yiğit, İzmir’deki patlamayı TBMM gündemine de taşıyarak Adalet Bakanlığının yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergede geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir şahsın “İzmir’de neden patlama olmuyor, yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı” şeklindeki paylaşımda bulunan şahısla ilgili hangi işlem yapıldığını sordu.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’de meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Ne yazık ki, terör bu ülkenin gerçeği oldu. Daha İstanbul’un acısı dinmemişken, İzmir’de gerçekleştirilen hain saldırıyla bir kez daha sarsıldık. Ama şunu herkes bilmeli ki, demokrasinin, hoşgörünün, uzlaşının ve çağdaşlığın simgesi İzmir’i karıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. CHP İzmir milletvekili olarak diyorum ki; Ne bu terör örgütlerine, ne de bu güzel vatana kıymaya çalışanlara teslim olmayacağız. Ve bizi bölmeye, kutuplaştırmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta duracağız” dedi.

Yiğit, konuyu TBMM gündemine de taşıyarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergede geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir şahsın “İzmir’de neden patlama olmuyor, yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı” şeklindeki paylaşımını hatırlatarak, şahısla ilgili suç duyurusunun işleme alınıp alınmadığını sordu.

Yiğit, önergede şu ifadelere ve sorulara yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir şahsın, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinerek ‘İzmir’de neden patlama olmuyor, yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı’ şeklindeki paylaşımı yoğun tepkiye neden olmuş, İzmir Barosu bu şahıs için suç duyurusunda bulunmuştu. Olayın akıbeti bilinmezken bugün ( yani 5 Ocak 2017) günü İzmir Adliyesi yanında patlama medyada gelmiştir. Laiklik çağrısı yapan bir kısım gencin tutuklandığı günümüzde bir şehri alenen hedef gösteren şahıs hakkında işlem yapılıp yapılmadığı bilinmemektedir. Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi;

“(1)Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2)Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3)Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” Şeklindedir.  Bu çerçevede;

1-         İzmir Barosu’nun yaptığı suç duyurusu işleme konulmuş mudur? Bu konudaki gelişmeler nelerdir?

2-         Söz konusu şahsın yaptığı paylaşım TCK’nın 216. Maddesi kapsamında değil midir?

                

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Gazeteciler Cemiyeti:''Yeter artık''
Sonraki Haber Almanya'dan İzmir saldırısı sonrası seyahat uyarısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?