ANA SAYFA > SPOR > Ali Erten: Kısa sürede büyük işler yaptık

Ali Erten: Kısa sürede büyük işler yaptık

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ali Erten: Kısa sürede büyük işler yaptık

Karşıyaka Spor Kulübü’nde bugün aylık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Ali Erten ve üç şubenin (basketbol, futbol, voleybol) sorumlularının katıldığı toplantıda basın mensuplarına kulübün son durumu hakkında bilgi verildi.

Yönetimin 90 günlük görev süresinin genel bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda söz alan Başkan Erten “Bu 90 günlük sürenin ilk 30 gününde basketbol şubemizin kazandığı şampiyonluğun sevincini yaşadık. Bu açıdan bakarsak anlatacağım faaliyetleri 60 günlük bir süre içerisinde yaptığımızı söyleyebiliriz. 60 güne sığmayacak ciddi işler yaptık.  Ama biz iyi bir ekibiz, herkes kendi işini yapmak için canla başla çabalıyor. Yönetim içerisinde görev dağılımı yaptığımız gibi, bize dışarıdan destek veren kurullar da oluşturduk. Bu kurullara da hedeflerimiz doğrultusunda çalışma aşkı aşıladık ve onlar da bize çok destek oluyorlar” dedi. Borç yapan bir yönetim olmayacaklarını söyleyen Erten “Biz bu borcu ancak kendi tesislerimizle kapatabiliriz. Başarılarımızı devam ettirmek istiyorsak bu konuda ciddi adımlar atmalıyız. Stat ve tesisler olmazsa olmazımız. Yönetimi devraldığımızdan beri bu konuyu sabırla herkese anlatmaya çalıştık ve ciddi adımlar attık. Yeni salonumuzun yapılması için yer seçimi yapıldı. Selçuk Yaşar tesislerimizin yakınında bir alan belirledik. Bu konu proje aşamasına gelmiş durumda. 15 gün içerisinde bu alanla ilgili proje çizilmiş olacak ve gereken değerlendirmeleri yapacağız. Stad konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Alt yapı çalışmaları ve kazıkların çakılmasına başlanacak. Burada zeminin güçlendirilmesi için üç dört aylık bir süreç gerekiyor. Bu noktadan sonra yerin üstünde de inşaat başlayacak” diyerek tesisleşme süreciyle ilgili bilgiler verdi. Takımın maddi koşullarının kendilerini çok zorladığına değinen Başkan Erten “Futbolda bu sene takımı sahaya çıkarmak bile büyük bir çabaydı transfer yasakları nedeniyle. Şu an transfer yasağımız yok ama kulübün geçmişe dönük çok borcu var. Büyük ihtimalle devre arasına kadar tekrar yasaklar gelecek. Artık bu konuda federasyonların affı yok. Mali kriterleri tutturamazsanız transfer cezaları, puan silme cezaları, para cezaları gerekeni yapıyorlar ve sizi alt liglere doğru itiyorlar. Geçen sene PTT 1.Lig’ten düşen takımlara bakın. Hepsi Süper Lig’de bulunmuş takımlar. Bunları yaşamak istemiyorsak kulübün bu yapısını doğru bir şekilde oluşturmamız lazım. Biz geçtiğimiz günlerde federasyona kulübümüzün mali durumuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdik. Bu sunumun olumlu geçtiğini düşünüyorum, kulübümüzü aldığı puan silme cezasından kurtaracağımız fikrindeyim” diyerek sözlerine son verdi.

ENGİN İÇİN BU RİSKE DEĞERDİ

Başkanın ardından söz alıp futbol şubesindeki gelişmeler hakkında bilgi veren Şube Sorumlusu Osman Kırkpınar “Kötü zeminde alınan 4 puan bana göre iyi. İnşallah Atatürk stadına geçince daha iyi sonuçlar alacağız. Milli takım arası da bizim için iyi oldu. Mehmet Akgün ve Engin Baytar gibi sezon başında kamp dönemi yapamamış arkadaşlarımızın da takımın seviyesine çıkması adına iyi olacaktır. Onlar da inşallah Boluspor karşısında sahada olacaklar” diyerek ligin ilk üç haftasını ve yeni transferleri değerlendirdi. Engin Baytar’ın geçmişte disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan bir futbolcu olmasının kulüp adına risk oluşturup oluşturmadığının kendisine sorulması üzerine Engin’e olan inancının tam olduğunu belirten Kırkpınar “Engin bize söz verdi. Bundan sonra saha dışındaki hayatımla değil sahada yaptıklarımla anılacağım dedi. Engin ailesini de buraya getirecek, iki tane evladı var, bu durumun da onu olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Engin sadece bize değil, her takıma maç kazandırabilecek kapasitede bir oyuncu, yetenekleri ortada. Sözleşmesi de performansa dayalı, oynadıkça o da kazanacak biz de kazanacağız. Engin için bu riske değerdi” dedi.

TRANSFER YASAĞI KALKACAK

Basketbol Şube’deki görüşmelerle ilgili bilgi vermek için söz alan Şube Sorumlusu Tamer Ustaoğlu “Takım 3 haftadır çalışıyor. Yaklaşık 10 gündür yabancılarımızla beraber tam kadro çalışıyoruz. Allaha şükür bir sakatlık yok. Biz de takımın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ufuk hoca da günlük olarak takip ediyor. Hocanın milli takımda olması bizim adımıza dezavantaj gibi gözükse de bu geçen sene de böyleydi, bir sistem oturtmayı başardık. Takımın kalitesinden ve kapasitesinden yana hiçbir şüphem yok. Uyum sürecini de en kısa sürede atlatacağımıza inanıyoruz” diyerek süreci değerlendirdi. Basketbol Şubesine gelen transfer yasağının kendisine sorulması üzerine bu konuyla ilgili de bilgi veren Ustaoğlu “Haksız yere kimseye para ödemeyiz. Ceyhun hakkı olmayan bir para istedi, biz bu parayı vermeyince de olayı federasyona taşıdı ve bu yasak geldi. Ama federasyonun ödememizi istediği para bizim önerdiğimiz miktara yakın, bu konunun bizim lehimize çözüleceğini söyleyebilirim. En geç bir hafta içerisinde bu yasak kalkacaktır” diyerek bu durumun geçici olduğunu belirtti.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kocaoğlu: Mevcut statta altyapı çalışsın, burası Karşıyaka’nın tek nefes alacağı yer
Sonraki Haber Kurban etini uzmanından alın...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?