ANA SAYFA > İZMİR > Alaçatı Ot Festivali sona erdi

Alaçatı Ot Festivali sona erdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alaçatı Ot Festivali sona erdi

Türkiye'nin en çok ilgi gören festivali olan Alaçatı Ot Festivali bu sene yine yüz binlerce kişiyi ağırladı.

Yağmura rağmen Türkiye’nin her bölgesinden yüzlerce tur otobüsü ile Çeşme’ye gelen festival ziyaretçileri Çeşme Belediyesi'ne ait otobüsler ile garajdan festival alanına taşındılar. Çeşme Belediyesi otobüsleri, gün boyunca garaj ile festival alanı arasında ücretsiz ring seferi yaptılar.
 
Çeşmeli vatandaşlar aile bütçelerine katkı sağlamak için çok sayıda, ot, yiyecek ve hediyelik eşya standı açtı. Türkiye'nin birçok bölgesinden Alaçatı Ot Festivali için gelen ziyaretçiler, stantlarda satılan yöresel yenebilir otlara ilgi göstererek, otlar hakkında bilgi aldılar. Otlardan yapılan çeşitli yiyeceklerin satıldığı stantlar ise ziyaretçilerin ilgisini çekti. Birçok stantta yiyecekler kısa sürede tükendi. Festival ziyaretçileri, el işi hediyelik eşyaların satıldığı stantlardan da Alaçatı hatırası hediyelikler aldılar. 
 
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, stantları tek tek dolaşarak, stant açan Çeşmeliler ile söyleşip, iyi satışlar diledi. Stantları dolaşan Oran'a, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunurken, Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle de kutladılar.  
 
10. Alaçatı Ot Festivali boyunca Alaçatı Çarşı Meydanı'nda, şefler Özlem Mekik, Aydın Demir, Ali Dövenci, Umut Karakuş, Gökçen Adar ve Ayşe Nur Mıhçı tarafından pişirilen pazılı lezzetler atölye sonunda festival ziyaretçilerine dağıtıldı.
 
Bitkilerle ilgili çeşitli söyleşilerin de geçekleştirildiği Alaçatı Ot Festivali'nde, Prof. Dr. Menşure Özgüven, Dr. Ayfer Tan ve Saadet Tuğrul Ay başta festival teması pazı olmak üzere ziyaretçilere otlarla ilgili bilimsel bilgiler paylaştılar. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kazanmak zorunda olduğumuz maçı kaybettik...
Sonraki Haber Batur İlk Meclis toplantısında Kentsel dönüşüm mesajı verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?