ANA SAYFA > GÜNDEM > 'Alabaylar' davasında sahte delil üretilmiş

'Alabaylar' davasında sahte delil üretilmiş

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
'Alabaylar' davasında sahte delil üretilmiş

Kamuoyunda ’Alabaylar’ davası olarak bilinen davada, sahte delil üretildiği uzmanlık raporu ile belgelendi.

Karşıyaka'da suç örgütü kurdukları ileri sürülen kişilere yönelik Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2012 yılında düzenlediği operasyonda, Avukat Devrim Alabay ile CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı olan amcası Adnan Alabay'ın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alınmış; haklarında adam öldürme, tehditle iş yerlerini ele geçirme, yaralama olaylarına karıştıkları, sahte belgelerle dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülerek zanlılardan 18'i tutuklanmıştı. Karıştıkları suç sonrasında lider konumundaki Devrim Alabay'a bin 653 yıl ve müebbet hapis cezası istendi.

Özel yetkili mahkemelerin kapanmasının ardından 3. Ağır Ceza Mahkemesine devredilen davanın son duruşmasında, uzman raporlarıyla davada sahte delil üretildiğinin kanıtlanmasının ardından, tutuklu bulunan Devrim Alabay ile Kaplan Alabay ve Ali Alabay tahliye edildi. Alabaylar operasyonu olarak bilinen davada, son tahliyelerle birlikte tutuklu sanık kalmadı.

Sanıkların avukatı Kubilay Büber, soruşturmayı yürüten iki savcı ve yargılamayı yapan bir hakime 'Usulsüz dinleme kararları vermek', 'Usulsüz dinleme yapmak', 'Yapay delil üretmek', 'Sahte delille yargı görevini yapanı etkilemeye çalışmak' gibi suçlamalar ve bu suçlamaları FTÖ Terör Örgütünün yapılanması içerisinde gerçekleştirildiği iddiasıyla HSYK nezdinde suç duyurusunda bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 'Lisemi Seçiyorum Günleri' sona erdi
Sonraki Haber Lise öğrencileri iş fikirleriyle yarıştı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?