ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Aktiffelsefe Karşıyaka'dan konferans

Aktiffelsefe Karşıyaka'dan konferans

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Aktiffelsefe Karşıyaka'dan konferans

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi, 2 Şubat’ta Karşıyakalılar için tanıtım konferansı düzenliyor.

Dernek Karşıyaka Şube Başkanı Filiz Kartal, felsefeye ilgisi olanları, yaşama dair sorularına yanıt arayanları, saat 19.30’da başlayacak ücretsiz konferansa davet etti. Daha iyi, güzel, adil bir dünya vizyonuyla çalışmalarını sürdüren derneğin Karşıyaka şube binasında düzenlenecek konferansla ilgili bilgi veren Başkan Kartal, şunları söyledi: “Adaletsiz gelir dağılımı olduğundan hepimiz sitem ederiz. Dünyadaki yoksulluk ve açlığın nedenini buna bağlarız. Eğer elimizde sihirli bir değnek olsa ve dünyadaki geliri eşit dağıtabilsek, bu durumda yoksulluk bitecek mi?

AYNADA GÖRDÜĞÜN KİM

Şüphesiz aynalar bize kendi fiziksel vücudumuzu gösterir. Aynada göremediğimiz başka bedenlerimiz de olabilir mi? Düşünce bedenimizden ya da duygu bedenimizden haberdar mıyız? Bunları hangi aynalar bize gösterebilir? Felsefe eğitimi bu konuda bize yardımcı olabilir mi? Duygularınızı, düşüncelerinizi tanımanın ve kendinizi mutlu ve yararlı bir bireye dönüştürmenin yöntemlerini mi arıyorsunuz?

NEFES ALMAK YAŞAMAK MIDIR

Bitki, hayvan veya insan olsun, her varlığın ortalama bir yaşam süreci vardır. Bu süreç içinde varlıklar kendi görevlerini yerine getirip, yaşam süreçleri bitince hayati terk ederler. Bu tüm varlıklar için değiştirilemez bir yasadır. İnsan olarak hayatın bize yüklediği görevlerin farkında mıyız? Yaşam süremizde tamamlamamız gereken ödevler var mıdır? Geleceğe aktarmamız gereken bilgiler var mıdır? Yoksa nefes alıp yaşamı tamamlamak, insan için yeterli midir? Kendimiz, hayatımız ve yaşadığımız dünya için bu soruların cevaplarını vermek, hayatımızı daha sağduyulu yaşamak, potansiyelimizin farkına varmak için sizleri 2 Şubat Perşembe günü saat 19.30’da yapacağımız konferansımıza davet ediyoruz. “

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Barosu tarifenin iptali için dava açtı
Sonraki Haber MHP Karşıyaka’dan Çakıroğlu Ormanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?