ANA SAYFA > GÜNDEM > Aktif Şehir Karşıyaka'dan yeni uygulama...

Aktif Şehir Karşıyaka'dan yeni uygulama...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Aktif Şehir Karşıyaka'dan yeni uygulama...

Türkiye'nin Aktif Şehir ünvanı alan ilk ilçesi olan Karşıyaka Belediyesi, fiziksel aktiviteyi artırmak ve merdiven kullanımını özendirmek için yeni bir uygulama başlattı. Belediye içindeki merdivenler 'kalorimatik' olarak tasarlandı. Eğlenceli görsellerle; 'asansör yerine merdiven kullanın, kalori yakın, sağlıklı kalın' mesajı verildi.

Belediye ana hizmet binasında hayata geçirilen uygulama kapsamında, giriş yapan vatandaşlar, ayak izleriyle merdivene yönlendiriliyor. Basamakları her çıkışınızda yakılan kalori miktarı artıyor ve uygun meyve-sebze ile 3 boyutlu olarak sembolize ediliyor. Merdiven kullanarak bir kat çıkan birinin 4.14 kalori yaktığı, 5 kat sonunda ise 18,5 kalori yakıldığı öngörülüyor.

Strateji Geliştirme ve Spor İşleri müdürlüklerince hayata geçirilen uygulama, her yıl 13 Mayıs'ta kutlanan Dünya Asansörsüz Günü etkinliklerine de hazırlık olarak başlatıldı. Vatandaşların, hem fiziki aktiviteye katılması hem de sağlıklı bir yaşama adım atması hedeflendi

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Aktif Şehir Karşıyakamızda, vatandaşlarımızı küçük fiziki aktivitelere yönlendirmek için bu tür uygulamaları artırıyoruz. Halk sağlığını korumak, insanları buna teşvik etmek,  bizim için her şeyden önemli. "Asansör yerine merdiven kullanın, kalori yakın, sağlıklı kalın" mesajı vererek hemşehrilerimizi özendiriyoruz" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf'ın kurtuluş mücadelesindeki rakibi Kardemir Karabükspor
Sonraki Haber ''Kar Baykuşu'' yüreklere seslendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?