ANA SAYFA > SPOR > AKPINAR: STAT İÇİN BAŞBAKANLA AYNI DÜŞÜNCEDEYİM

AKPINAR: STAT İÇİN BAŞBAKANLA AYNI DÜŞÜNCEDEYİM

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AKPINAR: STAT İÇİN BAŞBAKANLA AYNI DÜŞÜNCEDEYİM

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yalı’da yapılması düşünülen Karşıyaka Stadı projesinin UEFA ve FİFA kriterlerine uymadığını söyledi.

Başkan Akpınar “Zamanında Ali Sami Yen için gösterilen hassasiyeti, Karşıyaka için de bekliyoruz. Halk için yapılan hizmetler, siyasete alet edilmemeli. En doğru yer Örnekköy” dedi.”
Karşıyaka Belediye meclis toplantısında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, stat yapmak kadar, kentin geleceğini iyi planlama görevlerinin de olduğunu belirterek “Karşıyaka’nın geleceğini iyi planlayacağız ve geçmişte yapılan kentsel hataları tekrarlamayacağız. Yeni stat konusu, bu yaklaşımımız için bir dönüm noktasıdır. Örnekköy’ü sporun merkezi haline getirerek geleceğe ışık tutacağız. Karşıyaka’yı gelecekte daha modern, yaşanabilir ve konforlu bir kent haline getirebilmek için en doğru seçeneğin bu olduğuna inanıyoruz” dedi.
Karşıyaka sahilindeki eski stadın yenilenerek 15 bin seyirci kapasiteli stadyuma dönüştürülmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Başkan Akpınar “Yalı’nın, mevcut planlarda tanımlı olan saha ölçüleri profesyonel maçların yapılması için uygun değil. İhale sürecinde inşaat mevzuatına uyulmadı. Konut alanına denk gelen bölge 15 bin kişilik bir stadyumun yükünü kaldıramaz. Stat halkın kullanımına açık bırakılmalı. Yalı’daki stat TFF, UEFA ve FİFA’nın güvenlik kriterlerine uymuyor. Her 7 kişiye bir otopark ve giriş çıkışlarda, rakip ile ev sahibi takımın karşılaşmaması şartı bile sağlanamıyor” diye konuştu.
Örnekköy’de, tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait, 53 bin metrekarelik arazi üzerinde yapmayı düşündükleri stat projesinin önünde teknik ve fiziki bir engel olmadığını belirten Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Üstü kapanabilir, en az 16 bin kişilik bir stadyum, yüzme havuzu ve 3 bin araçlık otopark ile kulübe gelir getirecek mağazaları kentimize ve Karşıyaka Spor Kulübümüze kazandırmak istiyoruz. Örnekköy’deki stat alanımız; merkeze sadece 10 dakika, otoban girişine ise 2 dakika uzaklıkta. Tenis kortları, yapımı süren spor salonu, yüzme havuzu, ARKAS yüzme havuzu ve hemen üstünde de kamp için Yamanlar Gençlik Merkezi ile tam bir spor üssü yaratacağız” dedi.
Son yıllarda Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün de kent içinde kalan statları elverişli bölgelere taşıdığını kaydeden Akpınar “Antalya, Kayseri, Akhisar, Bursa ve Ali Sami Yen statları buna örnektir. Yerel yöneticilerin asli görevlerinden bir tanesi de kentin geleceğini korumak ve kurtarmaktır. Ali Sami Yen Stadı’nın yenilenme sürecinde, o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da kent içinde kalan bir stadın kapasite artışına karşı çıkmış, bu yönde demeçler vermişti. Aynı hassasiyetin Yalı stadı için de gösterilmesini istiyoruz. Halk için yapılan hizmetler siyasete alet edilmemeli” diye konuştu.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKA BAŞVURDU, İZMİR SAĞLIKLI KENT SEÇİLDİ…
Sonraki Haber JUNINHO'NUN SÖZLEŞMESİ ASKIYA ALINDI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?