ANA SAYFA > SPOR > Akpınar: ''Karşıyaka Stadı kulübün geleceği olmayacak’’

Akpınar: ''Karşıyaka Stadı kulübün geleceği olmayacak’’

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: ''Karşıyaka Stadı kulübün geleceği olmayacak’’

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Yenigün TV’nin konuğu olarak katıldığı canlı yayın programında Karşıyaka Spor Kulübü ve Yalı Stadı’na dair açıklamalarda bulundu.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün kötü günler geçirdiğini söyleyen Akpınar, “Bugün İzmir, spor anlamında çok ciddi başarısızlıkla karşı karşıya. Altyapıya önem verip, altyapı destekli mücadele eden kulüplerimiz önümüzdeki yılların en başarılı kulüpleri olacaktır. 103 yıllık ulu çınar Karşıyaka Spor Kulübü futbolda çok kötü bir dönem yaşıyor. Ben belediye başkanlığı yapıyorum, kulübün başkanı ayrı. Kongreye gittiler, başkanlarını seçtiler, sponsorlarını açıkladılar. Bugün başarısızlık o kadroyu kuran ve o formayı ıslatanlara aittir. Ben belediye başkanı olarak yasal sınırlar içinde katkı koyuyorum” dedi.

“Sportif başarı stadyumdan gelmiyor”

İzmir gündemini en çok meşgul eden konulardan biri olan stat tartışmalarına da değinen Akpınar,  “Yaşanan stat tartışması sadece Karşıyaka’nın değil, İzmir’in bir sorunu. Karşıyaka’da yapılan stat kulübün geleceği olmayacak. Sportif başarı stadyumdan gelmiyor. Sportif başarı stadyumdan gelseydi, Akhisar Süper Lig’de büyük takımlara kök söktüremezdi. Şu an kendi semtlerinde bile oynayamıyorlar. Yalı’da Stadı yapmak yerine Örnekköy’de gösterdiğimiz yerde stadı yapsalar, oradaki saha revize edilip, alt yapıdaki çocuklarla Karşıyaka’nın efsanelerinin oynadığı sahada o ruhu elde ederek yetişmeleri için tahsis edilebilir. Oraya bir kapalı spor salonu ve fitness salonu, kapalı yüzme havuzu yapılıp kulübe tahsis edilebilir ve ciddi gelir elde edilebilirdi. Ben kentleşme açısından Yalı’nın doğru bir alan olmadığını söylüyorum. Duygusal yaklaşmamak gerekir. Apartmanların arasına getirip öyle bir kütleyi koymak kente bir estetik kazandırmaz, kente nefes de aldırmaz. AKP döneminde yapılan tüm stadlar şehrin dışına yapıldı. Afyon, Kayseri, Konya, Bursa hepsi şehir dışına çıktı. Bir arkadaşım ‘Avrupa’da stadlar şehrin içinde’ dedi. Gittim baktım, Münih Olimpiyat Stadı şehrin 50 kilometre dışında. Ki biz 50 kilometre öteye de değil, Örnekköy’e yapalım diyoruz. Lütfen arkadaşlarım beni bu konuda desteklesin” diyerek Yalı’ya stat yapılmasına karşı olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hollanda ile dış ticaretimiz 10 milyar $'a ulaşacak
Sonraki Haber Soner Tolungüç: ''Benim olduğum yerde pes etmek yok''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?