ANA SAYFA > SPOR > Akpınar: Karşıyaka Stadı için halk oylaması yapalım...

Akpınar: Karşıyaka Stadı için halk oylaması yapalım...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: Karşıyaka Stadı için halk oylaması yapalım...

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Karşıyaka'ya gelerek, "Karşıyaka'nın yalı stadını önündeki engelleri yıka yıka yapacağız. Karşıyaka'nın genç belediye başkanına tavsiyem var. Bu davadan vazgeç. Bu stat buraya yapılacak. Söz verdik, söz namustur" sözlerine Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar cevap verdi: "Gelin Karşıyaka Stadı için halk oylaması yapalım..."

Akpınar, “Karşıyaka Stadı’nın bulunduğu yere yapılacak yeni stat projesine karşı açtığımız dava, benim kişisel davam değil. Karşıyaka’nın, çocuklarımızın geleceğinin davasıdır. Çocuklarımızın daha rahat kentte yaşaması için açılmış bir davadır” dedi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini vurgulayarak, dava konusunda herkesin fikrini aldıklarını dile getirdi. Karşıyaka’da, Yalı’ya yapılacak stadyumun kentlilik açısından doğru olmayacağı ve fayda sağlamayacağı görüşünün hakim olduğunu anlattı. Kent yöneticilerinin görevinin doğru planlama yapmak olduğunu söyledi..
Akpınar, “Biz stadın yapılmasını istiyoruz, ama oraya değil. Stat buraya yapılamaz. Kent insanı da bunu istemiyor. O alan korunmalıdır. Altyapının maç yapacağı yer yok. Foça’ya Menemen’e maç yapmaya gidiyorlar. Orası altyapının kullanabileceği bir hal almalıdır. Çevresinde tartan pisti vatandaşlarımız kullanmalıdır. İlköğretim öğrencilerimizin koşacağı alan yok. Orası spor alanıdır ve sportif faaliyetler yapılmalıdır. Oranın otoparkı, güvenliği yok. Doğru düzgün bir yatırım yapılmadır. Karşıyaka Stadı için 15 bin imza topladıklarını söylüyorlar. Karşıyaka 300 bin nufuslu bir kent. İstemeyenler daha fazla. Halk oylaması yapalım. Bakalım ne çıkacak. Ben anket yaptırdım, istemeyen sayısı 50 bini aşmıştı” dedi.
Stadın Örnekköy’deki arazide yapılması halinde Karşıyaka’nın 7 bin metrekarelik bir kent meydanı kazanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Akpınar, elde edilecek gelirden daha önemli konular olduğuna değinerek, “Kapasite 16 bin kişi olacak. Çift katlı otopark, kapalı yüzme havuzu yer alacak. Vizyon budur. Vizyon kentin göbeğine ucube dikmek değildir. Bana hiç kimse 9 milyona bu kenti sattıramaz. Bu kentte kemikleri sızlayan bir belediye başkanı olarak anılmayacağım. Takım otobüsünün, taraftarın doğru düzgün girip çıkamadığı bir stat bizim işimize yaramaz. Size önerim, o alanı amatör spor kulüplerinin ve vatandaşın faydalanacağı bir alan yapalım. Kapalı spor salonu ve fitness center yapalım ve kulübümüze de kaç yıllıksa o kadar tahsis edelim. Kalıcı geliri o zaman elde ederiz” diye konuştu.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka 2015'te yemyeşil olacak
Sonraki Haber Şampiyon ragbiciler yeni yıla "mangal keyfi" ile girdi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?