ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar: “İspat ederseniz istifa edeceğim!”

Akpınar: “İspat ederseniz istifa edeceğim!”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: “İspat ederseniz istifa edeceğim!”

Karşıyaka Belediye Meclisi Nisan ayı ilk oturumunun son bölümüne Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu arasındaki tartışma damga vurdu.

Karşıyaka Belediye Meclisi Nisan ayı ilk oturumunun son bölümünde Abdullah Mertoğlu’nun söz alarak, mecliste yapılan komisyon seçimleri konusunda eleştirilerde bulunup “Hiçbir komisyonda AK Partili yok. Bu nasıl şeffaf belediyecilik” demesi üzerine ortalık bir anda gerildi. Mertoğlu’nun sözlerine cevap veren Hüseyin Mutlu Akpınar, “Komisyon seçimleri benim elimde değil. Parti grupları öneriyor, ben oylamaya sunuyorum. Bir öneriniz varsa söyleseydiniz. Sunulan isimler oybirliğiyle kabul edildi. İtirazınız varsa dile getirseydiniz” diyerek Mertoğlu’na sert çıktı.

Gazete küpürlerini gösterdi, “istifa ederim” dedi

Abdullah Mertoğlu’nun getirdiği eleştirileri sürdürmesinin ardından, tekrar konuşan Akpınar “Önümüzden, arkamızdan, haksız, belgesiz, bilgisiz, ön yargılı, kötüleme ve hakarete uzanan çamur atma teşebbüsleri var” diyerek yanında getirdiği gazete küpürlerini meclis üyelerine gösterdi.

Ulusal bir gazetede yayınlanan “Akpınar’ın işi şov yapmak” başlıklı, Abdullah Mertoğlu’nun söylemlerine dayanan haberi mecliste okuyan Akpınar, “Şov yapılmayan bir şeyi yapılmış gibi göstermektir. Biz şov yapmıyoruz, hizmetlerimizin tanıtımını yapıyoruz. Karşıyaka’nın Filizleri projesine toplumun her kesimi gönülden destek verdi. Şimdi tutup da projenin kutlanmasına 900 bin lira harcandığını iddia eden Sayın Mertoğlu’nu bu iddiasını ispatlamaya davet ediyorum. Bunu ispatlamayan müfteridir. Aynen okuyorum, içler acısı ‘Karşıyaka’nın Filizleri projesinin kutlamalarında 900 bin TL harcandığını ifade eden Mertoğlu, bir yıl içinde burs alan öğrenci sayısı 301, kutlamaya harcanan rakam 900 bin TL. Sonuç içler acısı, şovu artık bıraksınlar’ diye konuştu. Beyfendi sizin gazetedeki iddianız bu. Bunu söylemediyseniz tekzip ettirin. Bu iddiayı ispatlamayan müfteridir. Sana süre veriyorum. 900 bin TL’yi önümüzdeki meclise kadar ispat et. Eğer bu belediyeden 900 bin TL harcandıysa istifa ediyorum” diyerek adeta ateş püskürdü.

Akpınar’ın bu sözlerinin ardından ikili dakikalarca karşılıklı tartışırken, AK Partili iki meclis üyesi toplantıyı terk etti. Mertoğlu bir süre daha Hüseyin Mutlu Akpınar’la karşılıklı tartışmayı sürdürürken, Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nin sahiplendikleri bir proje olduğunu söyledi. İkilin tartışmasının ardından Abdullah Mertoğlu da meclis toplantısının sona ermesini beklemeden salonu terk etti.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Nisan ayı meclis toplantısı duygu dolu geçti
Sonraki Haber Karşıyaka'nın konuğu Adanaspor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?