ANA SAYFA > EKONOMİ > Akhisar’ın meşhur katmeri Karşıyaka’da

Akhisar’ın meşhur katmeri Karşıyaka’da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akhisar’ın meşhur katmeri Karşıyaka’da

Artık katmer yemek için Akhisar'a gitmenize gerek kalmayacak. Akhisar’ın dünyaca meşhur, dillere destan katmeri Karşıyaka’ya geldi.

Akhisar meşhur lezzetlerinden birisi olan ve dededen toruna geçen formülüyle geleneksel yöntemlerle yapılarak günümüze kadar gelen katmer çok ince açılan hamur, yumurta ve peynirden oluşup, saç üzerinde yayık tere yağında kızartılıyor.
Özel olarak sabah saatlerinde pek çok yerden Akhisar’a katmer yemeğe gelenlerin anlata anlata bitiremediği nefis tat şimdi Karşıyaka Nergiz’de.
Yıldız Katmer’i Karşıyaka’ya getiren ve Akhisar dışı ilk şubelerini açan 4. Kuşak Berker-Canberk Öncü kardeşler, “Üniversite tahsilimizin sona ermesiyle birlikte büyük dedemiz Nuri Öncü tarafından Yugoslavya’dan getirilen, dedemiz Erdoğan Öncü’nün meşhur ettiği, babamız Nezih ve amcamız Nurettin’in sürdürdüğü katmeri Karşıyaka’da yapmayı arzuladık. Işıl ışıl parıldayan mermerde incecik açıp içine peynir, isteğe göre de kıyma koyup bir de köy yumurtası kırarak yayık tere yağında kızartıyoruz. Üzerine rendelenmiş peynir dökerek servis ediyoruz” dediler.
Nergiz Mahalle Muhtarlığının bulunduğu parkın karşısında Berker ve Canberk Öncü kardeşlerin 4. Kuşak olarak Akhisar dışına taşıdıkları Yıldız Katmer 1935 yılından sonra ilk kez de Akhisar dışına taşındı. Sabahın erken saatlerinde açılıp akşamüzeri saat 16.00’ya kadar hizmet veriyor. 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Nüfus Müdürlüğü'nde kuyruk yok oldu
Sonraki Haber Berber CHP'ye geçti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?