ANA SAYFA > İZMİR > AK Partili Doğan'dan zam tepkisi

AK Partili Doğan'dan zam tepkisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Doğan'dan zam tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında yürürlüğe koyacağı yeni tarifeler ile su, otopark ve daha birçok hizmete getirilen ücret artışlarına tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmirlilerin yeni bir zam yağmuru ile karşıya karşıya kaldığını söyledi.

Aziz Kocaoğlu'nun halkın taleplerini görmezden geldiğini dile getiren Doğan, yaptığı açıklamada “Zararı zamla kapatmaya çalışan, kenti "Ben yaptım oldular ile yöneten ve İzmirlinin parası ile İzmirliye eziyet eden bir yerel yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Anlaşıldığı üzere, Sayın Kocaoğlu, 1 Kasım seçimlerindeki hezimetin acısını da yaptığı zamlar ile İzmirlilerden çıkartmaya çalışmaktadır” dedi.

Çare yok zam var

Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilen 2016 mali yılı gelir gider bütçesini eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir'in yeni bir zam paketi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Doğan ayrıca, "Vizyondan yoksun, geleceğe dönük hiçbir projenin yer almadığı bu bütçede, İzmirli'nin derdine çare yok, zam var. Sayın Kocaoğlu'na bir kez daha sesleniyoruz, elinizi vicdanınıza koyun ve gelin bu zamlardan vazgeçin. İzmirliler sizden zam değil, hizmet bekliyor. 7 Kasım seçimlerinde yaşadığınız mağlubiyetin ve partinizin delege seçimlerinde yaşadığınız moral bozukluğunun faturasını İzmirli hemşerilerimize kesmekten vazgeçin. İzmir bu zamları hak etmiyor. İzmirlinin parası ile İzmir'e eziyet etmeyin. İzmir, halkın çıkarlarını gözetmeyen, taleplerini yok sayan, bu kenti dayatmayla idare etmeye çalışan belediyecilik anlayışını hak etmiyor” dedi.

"Biz otopark yapın diyoruz Kocaoğlu zam yapıyor"

Otopark ücretlerine getirilen zamma da dikkat çeken Doğan, “Biz Kocaoğlu'na ısrarla otopark yapın derken, bizi yanlış anlamış olacak ki, yine zam yaptı. 11 yıllık görev sürecince 4 yeni otopark açmasına rağmen, otoparklara 4 lirayı aşkın zam yaptı. Belediyenin otoparklarda uyguladığı fiyat politikası öyle bir hal aldı ki, artık korsan otoparkçılarla yarışır hale geldi. Yapılan son zamlarla birlikte asgari park ücretleri 7 liraya yükseltilmiştir. Belediyenin fiyatları düşürüp otopark kullanımını teşvik etmesi gerekirken, her yıl zam yapmaktadır. Büyükşehir Belediyesi, açıkça görüldüğü üzere İzmir'in otopark sıkıntısına çare olacak çözümler üretememektedir. Her zamanki gibi laf çok, icraat yok... Hayali projeler ne zaman hayata geçirilecektir? Otopark yapılması için toplanan vatandaşın parası doğru kullanılmıyor. İzmir'deki bu otopark çilesi ne zaman sona erecektir?” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "İzmir'i kültür sanatın başkenti yapacağım" sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kültür sanat faaliyetlerine yüzde 150 zam yaptığının altını çizerek, "2016 zam paketi" ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: “İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi ve İzmir Sanat'taki etkinliklere yüzde 150 oranında zam yapılmış, Kocaoğlu'nun dünyaya örnek gösterdiği Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde ise biletlere yüzde yüze varan oranda ücret artışı uygulanmıştır. İndirimli bilet uygulaması da sona ermiştir. Bununla da kalmayan Büyükşehir Belediyesi, Ege'nin çekim merkezi haline gelen Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda da bu yıl giriş fiyatlarına zam yaparak bilet ücretlerini 3,5 liraya çıkartmıştır. Huzurevlerindeki yaşlılarımıza 20, 30 ve 40 liralık zamları reva gören Sayın Kocaoğlu, esnafa da acımamış ve ruhsat ve izin belgelerinde yüzde yüze, hal ücretlerinde ise 15 bin liralara ulaşan zamların altına imza atmıştır. Esnaf camiasına yapılan bu haksızlığın yanı sıra, dini vecibelerini yerine getiren vatandaşlarımızdan alınan kurban kesim ücretlerinde de zamma gidilmiş ve halkımız adeta birer müşteri yerine koyulmaya başlanmıştır.”

Tek icraatı zam yapmak

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun son günlerde yaptığı açıklamalar ile partilerini hedef aldığını belirten Doğan, son olarak şunları söyledi; “Muhalefet olarak mecliste halkın şikayetlerini ve haklı taleplerini dile getirmeye çalıştığımızda da sesimiz kısıldı, hakaretlere varan ithamlarla karşılaştık ve muhalefet susturulmaya çalışıldı. Tek icraatı zam yapmak olan, senelerdir somut bir proje ile halkın karşısına çıkamayan Aziz Kocaoğlu, beceriksizliğinin faturasını muhalefete kesmekte, her seferinde topu hükümete atmaktadır. Biz tasarruf yapın dedikçe, protokol, özel kalem, tanıtım giderleri, reklam ve basın yayın ile reklam faaliyetlerinin giderleri katlanarak artmaktadır. Karşılığında yüzde yüzlere varan zamlar yapılmaktadır. Birçok temel belediye hizmetini kendi halkına lüks gören ve A'dan Z'ye her şeye zam yapmaktan çekinmeyen bu belediyecilik anlayışına İzmir 2019'da sandık başında gereken cevabı verecektir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fashion Week'te görkemli açılış
Sonraki Haber Asıl destek şimdi lazım...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?