ANA SAYFA > İZMİR > AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na stat tepkisi

AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na stat tepkisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na stat tepkisi

Karşıyaka ve Göztepe'de yapımına başlanan stat inşaatlarının durmasına İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan sert tepki geldi.

İzmir'in kangreni haline gelen stat sorununun mahkemeden gelen son iptal kararı ile birlikte içinden çıkılmaz bir hal aldığına dikkat çeken Doğan, "İstemezükçü Aziz Kocaoğlu'nun bu "Karşıyım karşı, her şeye karşı" tavrı nedeniyle İzmir bir kez daha darbe yemiş, spor camiası büyük bir zarar görmüştür. Bu kent sizi asla affetmeyecek ve tarih şahsınızı "Engelci Başkan" olarak anacaktır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu iki ayrı dava sonucunda Karşıyaka ve Göztepe'nin yeni statlarına yönelik yapım ihalelerin mahkeme tarafından iptal edilmesine AK Parti'li Bilal Doğan'dan sert tepki geldi. Büyükşehir Belediyesi'ni tutarsızlıkla suçlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "İzmir'de taş üstüne taş koymayan, kentin geleceği için bir çivi dahi çakmayan bu zihniyet statları da engellemiş bulunmaktadır. Mahkeme kararı sonrasında sevinenlere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na İzmir halkı adına şunu özellikle sormak istiyoruz; son gelişmelerden ötürü kentimiz adına memnun musunuz? Maçlarını oynayacak stat bulamayan kulüplerimiz adeta sürgün hayatı yaşarken, maçlarını gidip başka illerde oynarken vicdanınız rahat mı? Statların yapımını sabırsızlıkla bekleyen İzmir'in köklü spor kulüplerinin uğrayacağı gelir kaybını kendi cebinizden mi karşılayacaksınız? İzmir'de spor geriye gidiyor. Altyapı can çekişiyor. İzmir adeta tesis fakirine döndü. Bu manzara Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'e yakışıyor mu? TOKİ ve Spor Bakanlığı Türkiye'nin tamamında son derece modern tesisler inşa ederken, İzmir'de bu istemezükçü tavır, bu engelci tutumun sebebi nedir? Madem tesis yapmıyorsunuz, o zaman yapanı neden engelliyorsunuz?" dedi.

"MADEM YAPACAKSINIZ, 11 YILDIR NEREDEYDİNİZ?"

Kocaoğlu'na "Gölge etme başka ihsan istemez" sözleriyle seslenen Doğan sözlerine şöyle devam etti: "Stat yapmıyorsunuz, bari hükümetin önüne engel koymayın... Her seferinde beceriksizliğinizi örtmek için hükümet engel oluyor bahanesini öne süren Kocaoğlu, kendisi hükümete ısrarla engel olmakta, kente yönelik yatırımları engellemektedir. Madem İzmir'i bu kadar çok seviyorsunuz, 11 yıldır neredeydiniz? Üç dönemdir görevdesiniz, neden bugüne kadar stat yapmadınız? Elinizden tutan mı vardı? Örnekköy'e, Uzundere'ye neden stat inşa etmediniz? Bahanelere sığınmayın, samimi olun. Meclisten karar alıp hissenizi bakanlığa devredeceksiniz, sonra dava açıp ihaleyi iptal ettireceksiniz. Bir yanda taraftara şirin gözükeceksiniz, diğer yanda dava açıp engel olacaksınız. Sonra da biz görevimizi yaptık, bakanlığın önünde engel yok, statların inşaatına başlayın diyeceksiniz... Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Bunun adı kentin çıkarlarını korumak değildir... Mahkeme kararının ardından İzmir spor camiası ayağa kalkmış durumda, sizlere isyan ediyor. Bunca tepkiyi görmezden mi geleceksiniz? Gelin bu tavrınızı bir kez daha gözden geçirin ve bu kararınızdan derhal vazgeçin."

ALSANCAK STADI'NI DA ENGELLEYECEK MİSİNİZ?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin spor yatırımları konusunda sınıfta kaldığını, buna karşın ısrarla engelleyici tutumundan vazgeçmediğini dile getiren Bilal Doğan, "Statlardan davacı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 yıldır yetkisindeki kentsel dönüşümü beceremedi, yıllardır çivi dahi çakamadı. İzmir'i çürük yapılardan, gecekondulardan kurtarın. Alsancak'ta ve Göztepe altyapı çalışmalarını yüzüne gözüne bulaştıran Büyükşehir Belediyesi nasıl stat inşa edecek? Kemeraltı, Kadifekale ve Agora'yı yıllardır mezbelelik halinden kurtaramayan Büyükşehir Belediyesi mi stat yapacak? Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu'na soruyoruz, halen ısrarla inat edip izin vermediğiniz Alsancak Stadını da engelleyecek misiniz?" şeklinde açıklama yaptı.

GÖZTEPE VE KARŞIYAKA MAÇLARINI HALI SAHADA MI OYNAYACAK?

Kente yatırım yapmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ayıbını örtmek için hükümet yatırımlarına engel olduğunu belirten ve "Hükümet İzmir'e yatırım yapmıyor" algısı yaratıldığını söyleyen Doğan şöyle devam etti: "Dün Alsancak Limanı'na, İnciraltı planlarına, Körfez Tüp Geçit Projesi'ne, Mavişehir planlarına, Çeşme'deki TOKİ konutlarına, Konak Tüneli'ne karşı çıkan Kocaoğlu zihniyeti yüzünden kent yerinde saymakta, yatırımcı İzmir'den kaçmaktadır. İzmir'i daha kaç yıl geriye götüreceksiniz? Herkes gitti aya İzmir kaldı yaya... Bu kent kredi derecelendirme kuruluşlarının para karşılığında verdiği notlarla kalkınmıyor Sayın Kocaoğlu... Göztepe ve Karşıyaka maçlarını halı sahada mı oynayacak? Statlar için yeri uygun görmediniz, trafik dediniz, otopark dediniz, acil toplanma alanı dediniz, bahane üstüne bahane ürettiniz... Görünen o ki, İzmir'in kulüpleri için size kalsa halı saha bile çok... 4 milyon İzmirli hemşerimiz adına size soruyoruz, göreviniz süresince bugüne kadar İzmir kulüpleri için ne yaptınız, ne hizmet ürettiniz, toplam kaç tesis inşa ettiniz? Sayın Kocaoğlu yoksa spor düşmanı mısınız? Eğer Türkiye’nin en uzun soluklu ve en başarılı Bakanlarından olan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş olsaydı, bu statlar çoktan bitmişti bile…"

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hüseyin Hamamcı’nın sözleşmesi fesh edildi
Sonraki Haber Gripten korunmak için sık sık el yıkamak şart

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?