ANA SAYFA > İZMİR > AK Partili Delican'dan CHP'li Yüksel'e yanıt

AK Partili Delican'dan CHP'li Yüksel'e yanıt

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Delican'dan CHP'li Yüksel'e yanıt

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; CHP İzmir İl Başkanı Alaaddin Yüksel’in son olarak milletvekilleri zirvesinde yaptığı konuşmada, "İzmir projeleri engelleniyor" diyerek kentsel dönüşüme ilişkin söylediklerine rakamlarla yanıt verdi.

Delican; kamuoyunu, güncelliğini yitirmiş bilgiler ve hizmetlerimiz engelleniyor kılıfı ile siyaset yaparak teslim almaya çalışmanın İzmir’i söyleyerek; ‘’İzmir halkının 5 yıl öncesinde yaşadığını ve bu hesabı yapamayacağını düşünüyor olmalılar. Eski ezberlerin değil, İzmir’i ileriye götürecek yeni bir sayfa açma zamanı artık. Ayrıca, İzmirli sorar; ‘Peki 480 gün sonra proje onayınız geldi, hatta üstünden yıllar geçti, siz hangi iki tuğlayı üst üste koydunuz?’" dedi.

"Yaklaşık 1.200 gün geçti, ne yaptınız?"

CHP’nin İzmir’de, kendi özeleştirilerini yapmayı zaruri hale getiren eskimiş bilgiler ve eninde sonunda kendilerine dönecek hesaplarla halkın güven ve tercihini kazanmaya çalıştığını belirten Delican; bazı kentsel dönüşüm projelerinin Bakanlar Kurulu onay tarihlerini hatırlatarak şunları söyledi;

‘’Bakanlar Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu kentsel dönüşüm projelerinden Gaziemir- Aktepe Emrez’i Ağustos 2012'de onayladı. Karabağlar- Uzundere projesiyle ilgili onayı Eylül 2012'de, Konak-Ballıkuyu, Karşıyaka- Örnekköy projelerine onayı da yine Ekim 2012'de aldılar. Konak-Ege Mahallesi projesi için onay 2013'te çıktı. Şimdi, bu tarihlerden önce yüzlerce gün onay bekledik, İzmir’i cezalandırıyorlar diyenler, şapkalarını önlerine koyup halka; projeleri onaylandıktan sonra üstünden geçen yıllar boyunca ortaya ne çıkardıklarının hesabını da verebilmelidirler’’

İzmir halkının algısını ‘hizmetlerimiz engelleniyor’ odağında tutmaya çalışmanın kimseye faydası olmadığı gibi,  tersine dönebilecek ya da dayanaksız söylemleri de beraberinde getirerek güncel siyaset ve hizmet üretmeyi engellediğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican; ‘’Güncelliğini yitirmiş bilgiler ve hizmetlerimiz engelleniyor kılıfı ile siyaset yapmak İzmir’i geriletir. Bir kentsel dönüşüm projesinin Bakanlar Kurulu onayı için 480 gün bekledik diyorlar. Aldığınız ilk proje onayının ardından yaklaşık ‘1.200’ gün geçti, siz ne yaptınız? Kaç çivi çaktınız? Kaç İzmirli’yi dönüşüm kapsamında ev sahibi yaptınız? diye kimse sormaz sanıyorlar‘’ dedi.

"Allah’a havale etmişlerdi"

Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda da belediye sarayının depreme dayanıksızlığı ve dönüşüm gündeminin tartışıldığını hatırlatan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican; ‘’O zaman da bu sorular havada bırakıldığı gibi; Meclis Başkanvekillerinin aslında kısmen özeleştiri ve nükte içeren bir değerlendirmeleri olmuştu. Kendileri, ‘Allah korusun, büyük bir depremde kentsel dönüşümü Allah yapacak’ demişlerdi. Biz de diyoruz ki; Allah’a şükür ki; bu hizmetleri ve nicesini üretecek niyetimiz ve gücümüz var’’ diye konuştu.

İzmir yerel idaresinin, benzer bir yaklaşımı statlar konusunda da gösterdiğini söyleyen Delican; kentin kalkınması ve tüm kesimlerin refahı için her şeyden önce; inatlaşan ve karalayan değil;  sağduyulu ve üretken bir siyasi atmosferin gerekli olduğuna dikkat çekti.

"Çağrımız ortada"

İzmir’in ihtiyacı olanın; fi tarihinin demeç ve bilgileri ile halkı yanılgıya sürükleyen değil, hizmet ve üretim tabanlı içten siyasi yaklaşımlar olduğunu söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; “AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na geldiğimiz günden beri bizler İzmir’e hizmet ve katkı amaçlı olarak bir çivi dahi çakan herkesin yanında olacağımızı, İzmir’in sorunları için siyasi bir amaç gütmeden birlikte hareket edeceğimizi her platformda dile getiriyoruz” dedi.Delican, ayrıca Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın çağrısını da bir kez daha hatırlattı.

AK Parti hükümetinin her koşulda İzmir’in yanında ve kentin gelişmesi için her türlü yatırım ve proje ile alanda olduğunu vurgulayan Başkan Delican; şöyle konuştu; ‘’Sayın Bakanımız, 1 Kasım seçimlerinin ardından, daha önce de olduğu gibi CHP’li yerel idareye bir kez daha elini uzatmıştır. İzmir’in ortak çıkarları ve geleceği için ortaya koyulan her projenin destekçisi ve takipçisi olacağını defaten belirtmiştir. Biz İzmir halkının nabzını birebir tutuyoruz, sorunlarını ve beklentilerini biliyoruz. Kentsel dönüşüm gibi şehrin hayati meseleleri ve diğer tüm alanlarda yapılması gerekenler her daim gündemimiz. Tüm vekillerimizle ve teşkilat kadrolarımızla çalışmalarımızı sürdürürken, diyaloga ve çözüm ortaklığına da her zaman hazırız'’

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Süleyman Alasya Parkı törenle açıldı
Sonraki Haber Büyükşehirden çağrı: Bitsin bu vandalizm

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?