ANA SAYFA > İZMİR > AK Partili Delican: Hükumetimiz her zaman esnafın yanındadır

AK Partili Delican: Hükumetimiz her zaman esnafın yanındadır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Delican: Hükumetimiz her zaman esnafın yanındadır

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve İzmir Birliği Başkanı Salahaddin Hünü’yü makamında ziyaret etti.

İzmir İl Başkanı Delican’ın, TESKOMB Genel Başkan Vekili ve İzmir Birliği Başkanı Hünü’yü ziyaretine, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılarından Ömer Gültekin ve Nazmi Yılmaz ile birlikte Çeşme ilçesinde Oda’ya Başkanlık yapan ve aynı zamanda AK Parti İzmir İl Yönetim kurulu üyesi olan Mustafa Cenger de eşlik etti.

AK Parti İl Başkanı Delican’ın nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TESKOMB Genel Başkan Vekili ve İzmir Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, “Hükümetimizce en uygun faizli kredi esnaf ve sanatkarlara veriliyor, Esnaf ve Sanatkarların Kooperatiflerimiz kefaletiyle Türkiye Halk Bankasından kullandıkları kredilerin faizi şu an da %5 olarak uygulanıyor. Vadesi bir yıla kadar olanlara ise yıllık %4 faiz uygulanıyor” dedi.

Kooperatif ortaklarının eline daha fazla para geçmesini sağlamak amacı ile de uygulanan kesintilerin asgari seviyeye indirildiğinin altını çizen Hünü; “Merkez Birliğimizin kredi faiz oranlarındaki düşüşe paralel olarak kullandırılan kredilerden yapılan kesintilerinde asgariye indirilmesini teminen, kredilerde yapılan kesintilerle ilgili olarak yapılan düzenlemelerle komisyon oranları düşürülmüş ayrıca kredi taksit sürelerinin azami 4 yıldan 5 yıla çıkartılması kararlaştırılmıştır” dedi.

Maliye Bakanlığınca kabul edilen çeşitli meslek dallarında faaliyet gösteren ve ‘Esnaf  Vergi Muafiyeti belgesi’ sahibi esnaf ve sanatkarlar ile kredi başvuru tarihi itibariyle en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son bir yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarlara, 1/1/2015 tarihinden itibaren başlayan esnaf ve sanatkarların kullanacakları krediler için %100 faiz indirimi aynı zamanda 2016 yılında da uygulanacak, başka bir ifade ile faiz alınmayarak, bu tanıma uyan esnaf ve sanatkarlarımız ‘0’ faizle kredi kullanmaları sağlanacaktır” dedi.

Delican, “Esnaf ve Sanatkarlar krediyi kooperatifler aracılığı ile değerlendirmeli”

Delican, “Esnaf  birlikleri, kredi ve kefalet kooperatifi bizim için çok önemli. Hükümetimizce yapılan çalışmalar kapsamında Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine başvuran, Esnaf ve Sanatkârlarımız, 5 yıla kadar vadeli, faizsiz krediden yararlanma koşulları ile ilgili avantajlı seçenekleri kooperatifler sayesinde değerlendirebilirler ve kredi seçeneklerine ilişkin detaylı bilgiyi buralardan alabilirler” dedi.

Bu günün koşulları ile Başkan Salahaddin Hünü’nün de söylediği gibi en uygun faiz oranıyla krediyi değerlendirebilecekleri hatırlatmasını Esnaf ve Sanatkarlara yönelten İl Başkanı Delican, Esnaf ve sanatkarlar, Kredi ve kefalet kooperatiflerinin esnafın gerçek yuvası olduğunu ve kendilerine en yakın kooperatife mutlaka uğrayıp, detaylı bilgi almaları gerektiğini söyledi.

Delican, "Esnaf ve Sanatkarlarımız, Hükümetimiz tarafından taahhüt edilen 30 bin, 50 bin ve 100 bin TL gibi kredi imkanlarına da TESKOMB gibi Esnaf ve Sanatkarlarımızın hakkını savunan ve destekçisi olan kooperatifler aracılığı ile alabilirler. Hükümetimiz esnafımızın her daim yanındadır. Bu kapsamda şunu da belirtmek isterim ki, hükümetimizi sadece esnaf ile sınırlı kalmadan esnaf ve sanatkar olmak üzere girişimde bulunmak isteyen ve işletme kuran gençlere de hibe olarak 50 bin TL hibe kredi imkanı sağlamayı taahhüt etmiştir. Burada da görülüyor ki, Hükümetimiz esnafın ve sanatkarların kefilidir” dedi.

Ziyaret sonunda TESKOMB Genel Başkan Vekili ve İzmir Birliği Başkan Hünü, AK Parti İzmir İl Başkanına gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, Delican’da “Kongre sürecine giren ve bayrak değişimi yaşanacak TESKOMB’a bağlı oda ve birliklerin kongrelerinin hayırlara vesile olmasını diler, esnafımızın bu coşku dolu, bayrak değişimi yaşanacak kongrelerinde sevinçlerini paylaşmak adına ilçe teşkilatlarımızla beraber yanlarında olacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Göksu: Futbolcularımı kutluyorum...
Sonraki Haber Gribin sebebi kılık değiştiren virüsler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?