ANA SAYFA > İZMİR > Ak Partili Bilal Doğan Fuar İzmir'i değerlendirdi

Ak Partili Bilal Doğan Fuar İzmir'i değerlendirdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Bilal Doğan Fuar İzmir'i değerlendirdi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan vekili Bilal Doğan ilk defa 21. MARBLE Doğaltaş ve Mermer Fuarıyla kapılarını açan Fuar İzmir ile ilgili değerlendirmede bulundu. Yeni Fuar Alanında emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı değerlendirmesinde İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak’ın yuhalatılmasıyla açılışa gölge düştüğünü, fuarın yapımında kullanılan malzemelerin ikinci sınıf olduğunu dile getiren Doğan Kocaoğlu’nun vizyon ve ufkunun İzmir’i yönetmeye yetmediğini savundu.

Yeni Fuar Alanı ile ilgili gözlem ve düşüncelerini paylaşan Bilal Doğan, kapılarını MARBLE Doğaltaş ve Mermer Fuarı ile açan Fuar İzmir’in ülkemiz ve ekonomimiz açısından önemli bir gelişim olduğunu vurgulayan Doğan, “Fuar İzmir’in, gerek kentimiz gerekse Türkiye çapında ekonomimize büyük katkılar koyacağını biliyoruz. İzmir’e ekonomik sosyal ve kültürel anlamda ciddi yararlar sağlayacağını düşünüyoruz. Fuar İzmir Özellikle Gaziemir, Menderes başta olmak üzere tüm İzmir'e istihdam, turizm ve tanıtım anlamında büyük katkılar sağlayacaktır. En önemlisi ihracat bağlantıları anlamında yeni fuar alanının hizmete girmesi kentimiz ve ülkemiz açısından son derece önemlidir. Dünyadaki üreticiler sektörlerindeki yenilikleri İzmir’den takip edecekler. Tarihte liman ve ticaret kenti olarak bilinen İzmir Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Fuarlar şehri olarak anılmaktadır. Bu vesileyle bu güzel projede emeği geçen her kuruluş ve kişiye ülkemiz ve İzmir adına teşekkür ediyoruz” dedi. Ancak Fuar İzmir’de birçok eksik ve yanlışın olduğunu da dile getiren Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü;

Açılışa gölge düştü

Fuar açılışında İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın törene katılamama mazeretinin Vali Yardımcısı tarafından açılış töreninde bildirilmesi sırasında Sayın İzmir Valisinin yuhalanmasının açılışa gölge düşürdüğünü söyleyen Doğan, “Öncelikle İzmir Fuarının açılışında devleti İzmir’de temsil eden Sayın Valimiz Mustafa Toprak’ın açılışta görevi nedeniyle katılamamasını fırsat bilenler Sayın Valiyi yuhalatmışlardır. Sayın Valiyi önce yuhalatanlar sonrada yuhalayanları susturmaya çalışan görüntü vermişlerdir. Oysaki Sayın Valimiz o gün programı aylar öncesinden yapılan yüzlerce öğrenci, veli ve özel eğitim görecek öğrencilerin hazır bulunduğu ve uzun süren hazırlıklarının sonunda açılış saatini bekleyen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı'nın katılımıyla gerçekleşecek üst üste iki okulun açılış törenine katılmıştır. Bu törenler aynı gün basına da yansımıştır. Sayın Valimiz daha sonra Fuar İzmir'i yetkililerle birlikte gezerek katılımcıları ziyaret etmiştir. Sayın Valinin mazereti nedeniyle açılışta bulunamamasından ötürü yuhalattırılması hem fuarın açılışına hem de Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmamıştır" dedi.

Yakışmayan eksikler var

Fuar İzmir'de 21’inci MARBLE ile dünya çapında adından söz edilen fuar alanına yakışmayan eksiklerin olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, “Önümüzde ki süreçte bu fuarın olabildiğince eksiklerini gidermiş, kentimize ve ülkemize yararının artarak sürmesi için gördüğümüz eksikleri yani yapıcı eleştirimizi doğru algılanmasını talep etmekteyiz. Görmüş olduğumuz bu eksiklik ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz" ifadelerini kullandı.

İkinci sınıf ürünler kullanılmış

Doğaltaş ve mermer Fuarıyla kapılarını açan Yeni Fuar Alanının tabanında kullanılan malzemelerin ikinci sınıf taşlarla döşendiğini söyleyen Doğan, “Yer döşemeleri ikinci sınıf taşlardan oluşuyor. Fuarı ziyaret edenlerin karşılaştığı siyah yamalı dolgularla doldurulmuş taşlar fuar alanına hiç yakışmamıştır. Yeni Fuar Alanında ihtiyaçlar karşılanamamıştır. Yağış dolayısıyla çamur içerisinde kalan otopark alanı, iletişimde yaşanan sorunlarla cep telefonlarının kullanılamadığını, GSM operatörlerinden yaptığımız araştırmada da gereken çalışmanın bürokrasiye takıldığı ve engellendiği tespit edilmiştir. Bu iletişim hakkı ve imkanın hangi gerekçeyle sağlanamadığının nedenini Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ Yetkilileri tarafından kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

Doğan, Yeni Fuar Alanında ki tespit ettiği eksikleri şu maddelerle açıkladı,

-Telefon GSM iletişimi ve internet erişimi fuar suresi dört gün boyunca çok yetersiz kalmıştır. Katılımcılara sağlıklı bir iletişim sistemi sağlanmamıştır.

Bu nedenle binlerce iş telefonu görüşmesi yapılamamıştır, bu durum doğal olarak yapılacak olan iş bağlantılarına olumsuz yansımıştır.

-Stant yönlendirme (numaralama) ilk iki gün yapılmamıştır.

-Tuvaletlerin yetersiz oldukları görülmüştür.

-Otopark düzensizliği dolayısıyla Fuar alanına sabah giriş ve aksam çıkışları saatlerce sürmüştür.

-Hollerdeki yürüyen merdivenler sıklıkla arızalanmıştır. .

-Açık alana yerleştirilen makinacı firmalar üç gün boyunca olumsuz hava koşullarına karşı önlem alınmadığından ziyaret edilememiştir.

-Fuar müddetince inşaat çalışmaları devam etmiştir. Buda katılımcı firmaları rahatsız etmiştir..

-Bazı firmalara birkaç stant verildiği halde, boş stantlar kalmış olmasına rağmen, yer alamamış firmalara stant verilmemiştir.

-Yerlerdeki granit taslar ikinci kalite olmasının yanı sıra, kamyonların üzerlerinden geçeceği kalınlıkta değildir. Kamyonların üzerlerinden geçeceği kalınlık ve sağlamlıkta taşlar iyi döşenemediğinden döşenen taşların birçoğu araç geçişi esnasında kırılmıştır.

-Granit taşların yamalı ve ikinci sınıf malzeme olarak kullanılmasının nedeni nedir?

-Çatılardan yağmur sularının akması Fuar İzmir'e yakışmamaıştır

- Fuar kataloğu unutulmuş basılmamıştır ve son gün basılarak dağıtılmıştır.

-Bu organizasyonu yapan İZFAŞ'ın Eylül ayından bu yana hala Genel Müdürü Bulunmamaktadır. Bu büyüklükteki kuruma hala neden bir Genel Müdür atanamamıştır.

Kocaoğlu'nun vizyonu ve ufku İzmir'e yetmiyor

Bütün bu tespitlerin önümüzdeki fuarlara daha hazırlıklı, daha donanımlı bir fuar alanı ile çıkılması için dikkate alınmasını önermekte olduklarını belirten Doğan, "Sayın Kocaoğlu'nun 11 yıllık görev süresince baştan sona benim diyebileceği başka bir projesi olmadığını da hepimiz biliyoruz. Oysa biz beklerdik Kocaoğlu’nun 11 yıllık görev süresince en az Fuar İzmir kadar önem taşıyan 11farklı projeyi hayata geçirmesini beklerdik. Ancak Sayın Kocaoğlu'nun vizyonu ve ufkunun buna yetmediğini, İzmir'in hak ettiği değil hak etmediği bir belediye başkanı ile yönetildiğini bütün İzmir görmektedir" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Üniversitesi'nden 51. Kütüphane Haftası Paneli
Sonraki Haber İzmir'de boşanmalar arttı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?