ANA SAYFA > EĞİTİM > Airbus‘dan Havajet Lisesi’ne tam destek

Airbus‘dan Havajet Lisesi’ne tam destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Airbus‘dan Havajet Lisesi’ne tam destek

İzmir’deki Özel HAVAJET Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, AIRBUS ile eğitim konusunda işbirliği yapacak.

Türkiye’nin ikinci, Ege Bölgesi’nin ilk havacılık meslek lisesi olan HAVAJET Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dünyanın en büyük uçak üreticilerinden biri olan AIRBUS ile eğitim konusunda işbirliği yapmak için Airbus’ın Fransa’nın Toulouse şehrindeki genel merkezine gitti.

Airbus'tan Douglas Anderson, Türkiye'den Dünya'ya böyle bir pencere açtıklarından dolayı Havajet'i çok önemsediklerini ve eğitim işbirliği konusunda sınırsız destek olacaklarını belirtirken, eğitim konusunda birlikte uzun vadeli projeler yapılabileceğini söyledi.

AIRBUS’ta eğitim ve staj

Havacılık sektöründeki nitelikli ara eleman istihdamını karşılamayı amaçlayan HAVAJET, eğitim ve staj konusunda işbirliği yapabilmek için dünya devlerinden uçak üreticisi AIRBUS ile kurulan köprünün havacılık sektörünün geleceği açısından Türkiye için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380 uçağının üretim tesislerinde incelemelerde bulunan HAVAJET ekibi, Airbus'ın geçmişten günümüze kadarki uçak teknolojilerinin sergilendiği müzeyi de ziyaret etti.

Airbus Teknik Eğitim Merkezi’nde (Airbus Training Center) merkez müdürü Remy Cadeau ile yapılan toplantı sonucunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunan ekip, Teknik Eğitim Merkezi eğitim salonlarında ve Airbus 310, 320, 350 ve 380 modellerine ait simülatörlerinde incelemelerde de bulundu.

Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında okulun icra kurulu başkanı Mehmet Çelebi tarafından Airbus yetkililerine yapılan sunum sonrası, yapılabilecek işbirliklerinin kısa zamanda planlanması ve staj zamanı Havajet okulu öğrencilerinin hem Fransa da hem de Airbus Türkiye tesislerinde staj ve eğitim alabilmelerinin sağlanması değerlendirildi.

AIRBUS ile uzun vadeli projeler

Airbus'tan Douglas Anderson, Türkiye'den Dünya'ya böyle bir pencere açtıklarından dolayı Havajet'i çok önemsediklerini ve eğitim işbirliği konusunda sınırsız destek olacaklarını belirtirken, eğitim konusunda birlikte uzun vadeli projeler yapılabileceğini söyledi.

Air Business Academy’de gerçekleştirilen görüşmelerde ise akademinin Genel Müdürü Sabine Kramer ile bir araya gelen HAVAJET yetkilileri, akademinin faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını ve gelecekte yapılacak eğitimlerin yol haritası üzerinde konuştuklarını belirttiler. Sabine Kramer de Havajet Koleji’ni tanımaktan mutlu olduğunu ve sektörde istihdam edilecek işgücünün bu eğitimleri lise seviyesinde almaya başlayacak olmasının yetişecek insanlar ve havacılık alanında faaliyet gösteren işletmeler için de çok fayda sağlayacağına inandığını belirtti.

Havajet Koleji Icra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi ise yapmış oldukları bu ziyaret sonucu elde ettikleri kazanımların çok önemli olduğunu, gelecek için büyük hedefler ile döndüklerini söyledi. Çelebi, bu proje ile Türkiye için özellikle havacılık eğitiminde iyi bir model olacaklarının altını çizerek hedeflerinin yüksek ama erişilemez olmadığını ispatlamış olduklarını ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İGC'ye ilk bayan başkan...
Sonraki Haber Judo şampiyonu Elif'e büyük övgü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?