ANA SAYFA > EĞİTİM > “AB HORİZON 2020” Ege Üniversitesi’nde tanıtıldı

“AB HORİZON 2020” Ege Üniversitesi’nde tanıtıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
“AB HORİZON 2020” Ege Üniversitesi’nde tanıtıldı

Ege Üniversitesi-Ebiltem Teknoloji transfer ofisi; tanıtım, farkındalık, bilgilendirme, eğitim çalışmaları kapsamında “AB Horizon 2020 AR-GE” programını tanıttı. Ege Üniversitesi AB programlarına 2002 yılında 6. Çerçeve Programıyla başladı ve bu program kapsamında 15’i Marie Curie proje kabulü olmak üzere toplamda 47 projesi kabul edildi. Ege Üniversitesi proje çalışmalarına 7. Çerçeve ile devam etti.

Program EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi’nde Prof.Dr. Fazilet Vardar Sukan’ın açılış konuşması ile başladı. Prof.Dr.Sukan konuşmasında Ege Üniversitesi’nin AB  AR-GE projeleri içindeki yerinden bahsetti. Program devamında TÜBİTAK UİDB Daire Başkanı Hakan Karataş konuşmasında TÜBİTAK ve AB Program desteklerini anlattı. Karataş konuşmasının devamında İzmir’in projelere katılım açısından yetersiz olduğunu ve katılım kapasitesinin arttırılması için çalışmalarda bulunacaklarını belirtti.Horizon 2020 programının üç temel amaçta toplandığını bu amaçların bilimsel mükemmeliyet, endüstriyel liderlik ve toplumsal sorunlara çözümler üretme olduğu açıklandı. H2020 programına başvurabileceklerin; en az 3 farklı AB üye ya da asosiye üye ülkesindeki sanayi, KOBİ, üniversite, araştırma merkezi, STK, vb farklı kuruluşların oluşturduğu konsorsiyumlar, Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) ve Marie-Curie alanlarında tek başlarına araştırmacılar, KOBİ’lerde Yenilikçilik alanında tek başına işletmeler olduğu belirtildi.

TÜBİTAK Ulusal İrtibat Noktası çalışanı Numan Gölükcü Marie Sklodowska Curie Araştırma Programı ve Bursları hakkında bilgi verdi. Gölükcü konuşmasında Marie Curie programının amacının; nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmek, araştırmacıların kariyer gelişimini ve sürekliliğini sağlamak, Avrupa’yı (Türkiye’yi) tüm dünyadaki araştırmacılar için cazibe merkezi haline getirmek, sektörler ve ülkeler arasında bilgi transferi gerçekleştirmek olduğunu açıkladı. Program Prof. Dr. Fatma Kalaoğlu’nun başarı hikayesinin, proje başvurusu ve değerlendirme sürecinin ve TÜBİTAK destek, ödül programlarının anlatılmasıyla devam etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 150 yıl yaşamak mümkün
Sonraki Haber Lösemili çocuklarımızdan gazetecilere mesaj

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?